Jäykkä taipuu hyvään tarkoitukseen

Olen elänyt viime viikkoina oman elämäni Voitolla yöhön -ohjelmaa.

Mtv3:lla syksyn aikana nähdyssä ohjelmassa seitsemän julkisuuden henkilöä opetteli viikon aikana uuden taidon ja esitti sen suorassa lähetyksessä sunnuntaina.

Useana iltapäivänä auton keula ei ole osoittanut kotiin perheen luo, vaan Hietamalle hikoilemaan vieraan naisen kanssa. Nainen on tanssin ammattilainen.

Hikisiä iltoja on neljä takana ja yksi edessä. Noina iltoina kourallinen vuosikymmeniä tanssia harrastaneita ammattilaisia ja puoliammattilaisia ovat opettaneet kouralliselle maallikkoja kahden tanssilajin taitoja.

 

Tanssilajit ovat fusku ja tango. Fusku tuo mieleen lähinnä huijaamisen, mutta tangosta kuvittelin tietäväni jotain, sillä osallistuin lukioaikoina vanhojentansseihin.

Kun ammattilaiset näyttivät, mitä tango todella on, ei näky juurikaan muistuttanut takavuosina tanssiparini kanssa suorin jaloin ja käsivarren mitan päässä toisistamme tehtyjä neliöitä.

Aivan turhaa kouluaikainen tangoaminen ei toki ollut, sillä silloisesta tanssiparista tuli myöhemmin vaimoni.

 

Osaamieni taitojen listalla tanssi on toiseksi viimeisenä. Tanssia heikommin osaan vain laulaa.

Minulle lantion irrottaminen tarkoittaa aina lääkärin suorittamaa operaatiota ja kun joku käskee antaa rytmin viedä, se vie minut pois paikalta.

Syy tanssiharjoituksissa kulkemiseen ei ole sisältäni kumpuava kipinä ryhtyä parkettien teräaseeksi, vaan hyvään tarkoitukseen kerättävän rahasumman kerääminen.

Viikonloppuna Painotalolla järjestettävien Joulumarkkinoiden yhteydessä on tanssikilpailu, jonka tuotto jaetaan vähävaraisille lapsiperheille Äänekosken syöpäyhdistyksen kautta. Äänekosken ja Suolahden alueella on kuusi lapsiperhettä, joita syöpä koskettaa.

Kisassa jokaisella parilla on oma astia, johon yleisö voi lahjoittaa rahaa.

 

Kiitän pariani vielä kärsivällisyydestä. Jos askeleet lauantaina sujuvat vähänkään kuten kuulee, kaikki kunnia kuuluu hänelle. Ja hänen nöyryyttäville opetusmenetelmilleen.

Yksi oli opetuskeino oli esimerkiksi sellainen, että minun piti ottaa yksin tanssiaskeleita kertakäyttömuki pääni päällä. Aina kun tein virheen, muki putosi äänekkäästi ja salissa naureskeltiin.

Harjoitusten pari päästi suustaan myös jotain , mitä en uskonut koskaan kuulevani. Hän moitti minua liian letkeäksi.

Kommenttia on vaikea uskoa, mutta samalla se on ehkä kauneinta, mitä tällaiselle pohjalaistaustaiselle kankealle miehelle on koskaan sanottu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.