JJK juhlii lokakuussa SM-mitalia

Pakko kai se on ääneen sanoa. Jyväskylässä juhlitaan syksyllä jalkapallon SM-mitalia.

Hyvä on. Ennustus on rohkea. Veikkausliigaa on pelattu 7 ja jäljellä on 26 kierrosta.

Ja ei. Ennustetta ei ole laadittu pelkästään sarjataulukkoa katselemalla. Tiedän, että se mairittelee kettupaitoja. JJK on ottanut jo kolme voittoa osin onnekkaasti viime hetkellä, ja edellisessä ottelussa HJK näytti JJK:n heikkoudet karulla tavalla.

Mitaliennuste on tehty silmäilyllä tulosten taakse. Tuloksellisesti JJK:n alkukausi on ollut täydellinen, mutta pelillisesti seura on ollut vielä hieman hukassa. Selvää on, että jyväskyläläiset parantavat esityksiään kauden vanhetessa.

HYVÄT MERKIT. Niitä tämän hetken JJK:ssa on paljon.

Joukkue on tarvinnut viime hetken voitoissaan ripauksen onnea, mutta enemmän niukat voitot kertovat ryhmän kärsivällisyydestä. Kärsivällisyys kumpuaa itseluottamuksesta, jota yksi ruma tappio tuskin horjutti mihinkään.

Huippuyksilöt. Voittava joukkue tarvitsee voittavia yksilöitä. Janne Korhosen superpelastukset, Mikko Mannisen nerokkuus, Jani Virtasen yllätyksellisyys ja Tamas Gruborovicsin ratkaisukyky tuovat JJK:lle paljon pisteitä kauden aikana.

Penkkimiehet. Hyvä joukkue saa penkiltä lisää vauhtia. Niko Markkula on tehnyt jo kaksi voittomaalia tultuaan vaihdosta sisään. Muutenkin vaihdot ovat piristäneet useassa ottelussa JJK:n peliä.

KYSYMYSMERKIT. Niitäkin toki on.

Tasapaino on avainsana JJK:n menestyksessä. Hidas puolustuslinja tarvitsee keskikenttäpelaajien tukea, ja kun neljä ylintä pelaajaa keskittyvät pääasiassa hyökkäämään, on keskikentän keskustan kaksikolla Eero Korte-Jukka-Pekka Tuomanen kenties liian suuri rooli.

Kaksikko on pelannut tällä kaudella kolme huonoa puoliaikaa: HJK-ottelussa kaksi ja TPS-pelissä yhden. Niissä JJK:ta on viety kuin litran mittaa maalierolla 2-8.

Huonoa päiviä sattuu kaikille. JJK on liiankin pahasti pulassa, jos sellainen sattuu Kortteelle tai Tuomaselle.

Pitkät loukkaantumiset ovat myös iso uhkakuva JJK:lle. Joukkue on selvinnyt yllättävän hyvin ilman Babatunde Wusua, mutta esimerkiksi Mannista tai Korhosta JJK:n olisi liki mahdotonta paikata.

VASTUSTAJAT. JJK:n lopullinen sarjasijoitus on myös vastustajista kiinni.

Mestaruutta Jyväskylässä ei kannata odottaa, sillä sitä juhlitaan jälleen Helsingissä. Myös Inter vaikuttaa pelottavan vahvalta, mutta seuraavana rankingissa on JJK.

Honka ja KuPS ovat hiipuneet viime kaudesta, eikä TPS tai MIFK pysy ihan mitalistien kyydissä. Muiden joukkueiden taso on jo selvästi heikompi.

Jäljelle jää siis se vaihtoehto, että lokakuun lopun kylmyydessä JJK juhlii pronssimitaleja.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen urheilutoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.