JJK tarvitsee kipeästi Namia

Viime syksyn JJK:n nousujuhla tuntuu tällä hetkellä vain kaukaiselta muistolta. Edessä on tuskainen kausi, jonka aikana JJK voi olla tyytyväinen jokaiseen pisteeseen. Asiantuntijoiden mukaan vain ihme voi pelastaa jyväskyläläisten sarjapaikan.

Mikä se ihme voisi olla? Eteläkorealaishyökkääjän nimellä kikkailu on loppukaudesta varmasti jo vanha vitsi, mutta nyt se toimii vielä kohtalaisesti. Kolmikko Nam Ik Kyung, Lee Ho Jin ja Kim Hyun Kwan saattaa olla JJK:lle pelastuspartio. Etelä-Korea oli vuoden 2002 MM-kisoissa neljäs, joten merkillinen kolmikko ei saavu Jyväskylään mistään jalkapallon kehitysmaasta.

KOREAN KOLMIKKO on kuitenkin täysi arvoitus. Monet ovatkin kritisoineet JJK:ta siitä, että paria täsmähankintaa lukuun ottamatta Jyväskylään ei ole saapunut nimimiehiä ja että nyt turvauduttiin arpaan, joka voi osoittautua täysin vääräksi.

Kritisointi on helppoa, mutta kritisoijat ovat unohtaneet realiteetit. Ajatus siitä, että pienillä pelimerkeillä operoiva nousijajoukkue onnistuisi haalimaan kovia tähtiä, on vain päiväunta ilman kosketusta todellisuuteen.

Ja siksi korealaiskortti kannattaa katsoa. Vaikka all in -ratkaisulla voikin hävitä kaiken.

IHME VOI LÖYTYÄ myös joukkueen sisältä. JJK:n ryhmässä on useita pelaajia, joilla ei ole minkäänlaista kokemusta Veikkausliigasta. Kumma kyllä, se voi olla JJK:n ihmease. Lupaavat pelaajat, kuten Tommi Kari, Zakaria Abahassine, Antto Tapaninen, Patrick Poutiainen ja Niko Markkula, eivät välttämättä näe Ykkösen ja Veikkausliigan välillä suurta eroa. Oikealla asenteella näiden nuorten veijareiden läpimurto voi tapahtua tällä kaudella.

Asenne on muutenkin JJK:n kohdalla avainasemassa. Loistavalla taisteluasenteella voi paikata taidollisia puutteita, ja jyväskyläläisten onkin löydettävä oikeanlainen raivo peleihin.

Tässä mielessä on vain hyvä asia, että joukkueen perusrunko on säilynyt ennallaan. Pelaajat, jotka taistelivat upeasti koko viime syksyn nousun eteen, haluavat kaikkein viimeiseksi valahtaa takaisin Ykköseen.

JA JOS SARJASSA ei säilytä taidolla eikä taistelulla niin sitten tuurilla. Tai sitten voidaan todeta, että onneksi RoPS ja KuPS ovat olemassa.

Niin tai näin, jostain syystä on tullut kumma tunne, että jotenkin JJK selviää tästä kesästä, ja vuoden päästä mietitään taas, mistä löytyy ihme, jolla Veikkausliigassa säilytään.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen urheilutoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.