JJK:n kaksi ensimmäistä ottelua meni ohi ilman tappiota

Nyt kuohuvat pullot valmiiksi ja ilo ylimmilleen. Arvoisat lukijat, pääsette vihdoin viimein palstanpitäjästä eroon…

Mutta hähhähhää! Vain kahden seuraavan perjantain ajaksi. Kolmen viikon kuluttua taas rävähtää. Kaksi seuraavaa perjantaita Hullu urheilu viettää kuitenkin MM-kisataukoa.

Palstanpitäjän kisapassin leima oikeuttaa jäsenyyteen Ylen joukkueessa, joten Hullun urheilun osalta hän vetää hetkisen henkeä.

Mitä Ylen Sveitsiin matkanneeseen ryhmään tulee, niin studiokommentaattoreiden Alpo Suhosen ja Juhani Tammisen kohtaaminen herättää kauhua jo ennakkoon. Tulikivenkatkuisen liigakarsintasarjan jälkeen veljet survotaan samaan ahtaaseen nurkkaukseen. Hui!

Onneksi studioisäntä Tapio Suominen on vetreän jäntevä mies ja Tapsan kanssa "tiskin" takana vuorotteleva Teemu Niikko puolestaan pumpannut "pajalla" rautaa koko talven - sekä syönyt reippaasti tonnikalaa päälle.

Tamin ja Apen lisäksi kommentaattorikaartiin kuuluu vielä Suomen todennäköisesti vaikutusvaltaisin ja arvostetuin lätkäjätkä Jarmo Kekäläinen. Kekun kisaviimeistelyyn kuului Bostonin maratonin pistely alle kolmen tunnin.

Palstanpitäjä sen sijaan vaikenee visusti omasta viimeistelystään. Hän tyytyy ainoastaan toteamaan, että maratonjuoksua se ei sisältänyt…

MUTTA LÄTKÄ hetkeksi sikseen ja historiallisen jalkapallo"kesän" pariin. JJK:n kausihan "käynnistyi" kahdella ottelulla, kun viime sunnuntaina Anjalankoskella "oli vastassa" MyPa ja torstaina "Harjulle saapui" RoPS. Kaupungin jalkapalloylpeyden kausi on siis "alkanut" duurivoittoisesti kuin markkinointipäällikkö Hyppösen karaokeveto: JJK:lla ei ole toistaiseksi tilillään yhtään tappiota!

Tällaisen saldon kun säilyttää syksyyn saakka, niin mestaruus on todella lähellä…

VUOSIEN VARRELLA Hullun urheilun kristallipallotyöryhmä on pohtinut eräitä maailmanloppua ennakoivia ihmeitä tahi muita tapahtumia, humoristisessa hengessä toki. Tässä hiljattain työryhmän hymy kuitenkin hyytyi, kun se ryhtyi jälkiviisaana tutkailemaan aikaansaannoksiaan.

Kolmisen vuotta sitten Torinon olympialaisten aikaan kristallipallotyöryhmä piti lopun alkuina mm. seuraavia sinänsä positiivisia ja ehdottoman historiallisia tapahtumia:

1. Suomi voittaa jääkiekon olympiakultaa.*

2. Jari Sillanpää tulee kaapista ulos.

3. Suomi voittaa Euroviisut.

4. JJK nousee jalkapallon Veikkausliigaan.

5. JYP voittaa jääkiekon Suomen mestaruuden.

* = ei ole VIELÄ tapahtunut.

ETTÄ EIPÄ SITTEN muuta kuin ryhdytään jo tässä vaiheessa jännäämään, kuinka leijonalauman käy ensi talvena Vancouverissa.

Lätkitään nyt sitä ennen kuitenkin nuo Sveitsin MM-kisat pois ja palataan sen jälkeen aiheeseen.

Palstanpitäjä kehottaa lämpimästi kaikkia seuraamaan Ylen kisalähetyksiä ja lukemaan Kiekko-Keskisuomalaisesta Ilkka Kulmalaa sekä Jouni Huttusta.

Kirjoittaja on toimittaja ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.