JJK:ssa on itsetutkiskelun paikka monella

JJK:n avauskausi liigassa on mennyt pitkälti käsikirjoituksen mukaan.

Sarjanousija napsi suurimman osa pisteistään alkukaudesta, mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Pitkästä rimpuilusta huolimatta JJK valahti tällä viikolla paikalle, johon kaikki sitä povasivat eli jumboksi. Ratkaiseva vääntö suorasta tippujasta käydään JJK:n ja RoPSin välillä. Kuopiolaislaiva purjehti putoamistaistosta väljemmille vesille uuden nigerialaiskipparinsa avulla.

Vaikka suoran putoamisen välttäminen ei ole enää jyväskyläläisten omissa käsissä, pisteen ero rovaniemeläisiin ei ole tämän hetken huolestuttavin asia. Pahiten pielessä on tällä hetkellä koko JJK:n olemus kentällä.

Viimeisen viiden ottelun saldo on lohduton: viisi tappiota maalierolla 3-17. Tappioita tulee, se kuuluu sarjanousijan arkeen.

Sen sijaan paljon vaikeampi on hyväksyä JJK:n nykyilmettä. Joukkue näyttää kentällä luovuttaneelta. Vain muutama nuori pelaaja saa yrittämisen osalta puhtaat paperit.

JJK:N SISÄLLÄ on ongelmia, joukkueen henkilökemiat eivät toimi. Tämän näkemiseen ei tarvitse tarot-pakkaa tai muita poppakonsteja, nopea vilkaisu Harjun nurmella tahkoavaan kotijoukkueeseen riittää. Helpoin kohde syyttelyyn on tietysti valmentaja Ville Priha, jonka huonoista väleistä tiettyihin pelaajiin on huhuiltu jo kohta pari vuotta. Vaikka Prihan eväät näyttävät syödyiltä, väitän pelaajilla olevan vähintään yhtä suuri peiliin katsomisen paikka kuin valmennusjohdolla.

Ymmärrän, että viisi tappiota putkeen kipsaa paremmankin joukkueen.

Ymmärrän, jos välit valmentajaan ovat huonot ja peli-ilo on sen takia hävinnyt ja touhu ei nappaa.

Ymmärrän, että arsllaneja ja muita ulkomaan hätäapuja tilanne ei huoleta. Jos JJK lähtee divariin, niin ensi vuonna eurot napsuvat tilille jossain muussa seurassa.

Sen sijaan en ymmärrä niitä pelaajia, joiden pitäisi antaa näyttöjä ensi vuoden työpaikkaa varten. JJK:sta löytyy monta sellaista pelaajaa, jotka nykyotteillaan mahtuvat liigajoukkueen rinkiin Jyväskylässä, mutta eivät välttämättä missään muualla.

LIIGAA ON jäljellä vielä kolme kierrosta. JJK kohta lauantaina kotonaan VPS:n. Tämän jälkeen edessä on vierasmatka Ahvenanmaalle ja kausi päättyy (jos päättyy) Harjulle Tampere United-otteluun lokakuun puolivälissä.

Edelliset kotipelit ovat kettupaidoilta olleet niin nöyryyttäviä, että nyt olisi korkea aika skarpata. Sen joukkue on velkaa Harjun yleisölle, joka on täyttänyt ansiokkaasti katsomot illasta toiseen. Samalla viimeiset kaksi peliä ovat myös testi jyväskyläläiselle jalkapallokansalle. Kääntyykö takki ratkaisevalla hetkellä vai löytävätkö keskisuomalaiset yhä Harjulle koleammasta kelistä ja vaikeasta sarjatilanteesta huolimatta?

Kukaan ei odota JJK:lta mitään silmiä hivelevää joga bonitoa vaan raivoisaa taistelua irtopalloista, vilpitöntä yrittämistä ja parhaansa tekemistä.

Näitä asioita jyväskyläläiset haluavat nähdä omiltaan.

Jos näillä eväillä paikka auringosta ei aukea, ainakin joukkue voi lähteä sarjasta pää pystyssä.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen urheilutoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.