JYP menestyy SM-liigassa, Suomessa on siis taantuma

Mistä muusta tunnistaa Suomessa taantuman kuin siitä, että huonoja talousuutisia tulee jatkuvasti?

Tietysti JYP:n menestyksestä. Seura voitti jääkiekon SM-liigan runkosarjan tänä vuonna, ja nyt on virallisesti taantuma. Edellisen kerran näin tapahtui kaudella 1991-1992, jolloin Suomessa oli ihan oikea lama. Finaalisarjan hävinnyt joukkue pelasi silloin nimellä JYP HT.

Seuraavana vuonna tuli vielä pronssia, ja silloinkin elettiin vielä lamavuosia.

Viime syksynä JYP johti runkosarjaa paljon reilummalla piste-erolla kuin runkosarjan lopulta päättyi. Kun JYP oli vahvimmillaan, maailman talouskäyrät alkoivat sojottaa alaspäin.

Toki JYP on menestynyt myös nousukaudella. JYP HT pelasi finaalissa myös kaudella 1988-1989, mutta sitäkin menestystä voi jälkiviisaasti pitää merkkinä tulossa olleesta lamasta eikä nousukauden saavutuksena. Asiaa ei vain osattu silloin lukea oikein.

Sovitaanko nyt, että JYP:n menestyksestä alkaa talouden nousukausi? Muuten maailmalla on syytä aina pelätä, kun JYP alkaa pelata hyvin.

Oikeasti JYP:n Suomen mestaruus tekisi todella hyvää Jyväskylän latteille tunnelmille. Mestaruutta muisteltaisiin vielä vuosien päästä.

MEDIAA ON syytetty siitä, ettei se ole osannut ennustaa taantumaa. Toki syytettyjen penkillä on ollut paljon muitakin. Kukahan oikeasti osasi?

Talouden nobelisti Edward C. Prescott osallistui viime kesäkuussa Jyväskylässä taloustieteilijöiden kesäseminaariin. Hän kysyi esityksessään, onko Yhdysvaltain talous kriisissä.

- Vastaus on ei, hän vastasi itse.

Prescott sanoi Keskisuomalaisessa, että taantumaa ei ole tulossakaan, paitsi jos veroja nostetaan, globalisaatiota vastustetaan tai tuottavuuden kasvuun suhtaudutaan kielteisesti.

MIKÄ ON Jyväskylän kaupunginvaltuuston suurin ryhmä?

- S-ryhmä. Keskimaan edustajiston vaaleissa on ehdolla 22 nykyistä kaupunginvaltuutettua ja lukuisa määrä edellisessä valtuustossa istuneita.

Näin monta eri puolueissa toimivaa valtuutettua on yksi enemmän kuin Jyväskylän suurimmalla valtuustoryhmällä, SDP:llä.

Ei, minä en väitä yhtään mitään. Mutta tulipahan laskettua.

YLE JOHTAA harhaan, voidaan nyt perustellusti sanoa.

Jyväskylän Tourulassa tienviitta opastaa edelleen Yleisradion vanhaan toimitaloon, vaikka toimitus siirtyi jo viime vuoden puolella keskustaan.

SUOMI-SOFFA on saanut kilpailijakseen Venäjä-Soffan.

Bukowskin huutokaupassa toukokuussa myydään tsaariperheelle kuulunut sohvakalusto.

SUURIN PIIRTEIN minkäikäinen ihminen haluaa suomalaisten pysyvän pidempään töissä?

- Vanhanen.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.