Ja Jyväskylässä kaikki hyvin...

Jyväskylä on ihastuttava uutiskaupunki, kun täällä on aina jokin kestojuttu menossa. 30 vuoden aikana on ollut Lievestuoreen lipeäallasta, maalaiskunnan ja kaupungin yhdistymiskädenvääntöä, Kettus-jupakka ja onpa tänne tuona aikana ehditty rakentaa aika monta konserttisaliakin. Jos ennustaa pitää, niin seuraavien 30 vuoden aikana pähkäillään, mihin loppuvat kuntaliitokset (ihan fyysisesti), mitä tilalle tyhjeneviin tehdaslaitoksiin, miten saadaan Matkakeskuksen parkkipaikasta vieläkin ahtaampi, mitä tehdä kaikille suojelukohteena oleville homerakennuksille sekä kuka maksaa JJK:n viulut. Vain Harjun iltasoitto on ja pysyy.

??? Millä keinolla voidaan parhaiten seurata kaikkia petoeläimiä? Paavin pannalla.

Maailmassa solmitaan kuulemma vuosittain 44 000 (kukahan nekin on laskenut?) avioliittoa, jossa nainen on alaikäinen. Olisi kiva tietää, kuinka paljon maailmassa solmitaan sellaisia liittoja, joissa mies on alamittainen?

??? Miten sujuvat lennonvalvojien tes-neuvottelut? Niissä ollaan ihan tutkalla.

Orivedellä on (vedestä) löydetty uraania. Se on sekä hyvä että huono uutinen. Hyvä sikäli, että uraani on erittäin haluttu raaka-aine, huono sikäli, että se kiinnostaa myös terroristeja. Jos kyseessä olisi ollut fosfori, siitä olisi voinut sanoa pelkästään, että Orivedellä on edessään loistava tulevaisuus.

??? Mitä voidaan sanoa Jyväskylän terveydenhuollon uusista tuulista? Moni kukka päältä kaunis...

Kuka on Snowdenin tietovuotojutussa se uusi asiantuntijatodistaja, jolla on muun muassa kokemusta tietojen keräämisestä ihmisten ovilta? Jehovan todistaja.

??? Mitä mieltä ympäristöaktivistit ovat tuloksista, joiden mukaan Itämeren levä vähenee? Tutkimukset ovat olleet ilmeisen leväperäisiä.

Tulikivi-yhtiö laittaa väkeä pihalle yt-neuvottelujensa päätteeksi. Arvaatteko, millaista palautetta yhtiön johto on tämän vuoksi työntekijöiltään saanut? Tulikivenkatkuista.

??? Miksi olisi kutsuttu Suomen koripallomaajoukkuetta, jos se hyvän pelaamisen sijasta olisi EM-kisoissa ollut nesteessä? Kusijengiksi.

Sosiaalisen median vallankumouksellisuudesta jaksetaan meuhkata. Tosi asiassa kyseessä on ikivanha ihmisten tapa, jossa uutta on toki sen laaja-alaisuus. Aiemmin tällaista toimintaa, jossa sekoittuvat omakehu ja muiden kyttääminen, kutsuttiin puskaradioksi.

??? Nyt on enää yksi ulkomaan ralli, jossa suomalaiset pärjäävät? Viron viinaralli.

Georgia–Suomi-jalkapallomaaottelussa kiinnitti huomiota, että kotijoukkueen pelaajien nimet olivat aika samankaltaisia: Kobiashvili, Khizanishvili, Dvalisvili, Okriashvili, Grigalashvili jne. Suomella sen sijaan joukkue oli hyvin perisuomalainen: Moisander, Ring, Sparv, Hetemaj, Eremenko jne. Jos Huuhkajissa olisi gruusialainen nimikäytäntö ja Ilkka Kanerva liiton puheenjohtajana, maajoukkueessa pelaisi muun muassa Kanervashpili...

??? Mitä monet tyytymättömät vaimot tekevät yritysjohtamisen nykytrendejä seuraten aviomiehilleen? Ulkoistavat.

Jätinkirkosta eli metelinkirkosta on tehty uusia havaintoja Suomessa. Tämä kirkko on neoliittisella kivikaudella, noin 3 000–2 000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua Perämeren tuntumaan tehty iso kivirakennelma. Ei ole ihme, että jätinkirkosta pidetään meteliä juuri nyt, sen toisen kirkon jätti viime vuonna yli 40 000.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.