Jalkapalloilussa Teräväkin voi joskus olla tylsä

Palstanpitäjä on yleensä melko sävyisä mies, mutta turhanpäiväinen paskantärkeily on asia, jota hän ei voi sietää missään eikä koskaan. Eikä keneltäkään. Paskantärkeily saa hänen sappensa vapisemaan.

Keskiviikkona nimittäin tapahtui seuraavaa. Göteborgissa arvottiin ensi kesän jalkapallon alle 21-vuotiaiden EM-kisojen alkulohkot. Suomen lohkoon napsahtivat Espanja, Saksa ja Englanti, joten se on sitten kiitos ja näkemiin kolmen ottelun jälkeen.

Tapoihinhan kuuluu lohkoarvontojen jälkeen kysyä kommentit aiheen tiimoilta joukkueen päävalmentajalta, mutta sepä ei ihan tuosta vain onnistukaan. Palloliiton tiedottaja Sami Terävä linjasi, että 21-vuotiaiden luotsi Markku Kanerva ei saa antaa ollenkaan puhelinhaastatteluja, vaan haastaa ainoastaan niille, jotka ovat paikan päällä.

Palstanpitäjä ei ole toistaiseksi huomannut muita paikanpäällä olleita suomalaismedioita kuin Hesarin, jonka tilaajana hän on erinomaisen närkästynyt rahojensa tärväämisestä moiseen.

Kaikki kunnia toki Suomen nuorille, mutta Terävä hoi! Se oli junnujen EM-kisojen lohkoarvonta! Ei ole kuule maailman suurin mediaspektaakkeli. Joku tolkku pitäisi tuossa sinunkin patsastelussasi olla. Aika TYLSÄÄ, Terävä.

Palstanpitäjän mieleen puskee muuan vitsi hiirestä, norsusta ja mersusta. Hän lupaa kertoa sen Sami Terävälle jollakin sopivalla hetkellä.

No niin, nyt on päästetty höyryjä. Tekipä se hyvää! Niinpä onkin jälleen sopiva aika porautua aiheeseen Jere Karalahti. Jergushan välttyi viimeisimmässä käräjöinnissään suuremmilta tuomioilta, kun tuoreimman "kokkelikuvan" perusteella nasahti alkuviikosta sakkoja lievästä huumausainerikoksesta.

Kymmenen päiväsakon perusteella maksettavaa tuli 1 490 euroa. Palstanpitäjä muistelee saaneensa takavuosina 12 päiväsakkoa ylinopeudesta. Summa ei kohonnut "ihan" noin suureksi, mutta onkos tässä siltikään laitaa?

Ottamatta tällä kertaa sen enempiä kantoja Karalahden tekemisiin, palstanpitäjä pyörittelee mielessään sanontaa "joka kerran keksitään, sitä aina epäillään". Sitä hän muistaa ala-asteen opettajan toitottaneen suureen ääneen ja ahkerasti. Tämän "viisauden" perusteella jaettiin aika-ajoin myös jälki-istuntoa.

Muuan jyväskyläläinen jalkapallojohtaja puolestaan pelasi aikoinaan koripalloa ja hänelle tuomittiin tekninen virhe samalla perusteella. Tuomari varoitti tulevaa johtajaa, että seuraavasta suun aukaisusta pamahtaa tekninen. Johtaja kääntyi tuomariin päin sanomatta mitään - ja hänelle vihellettiin tekninen virhe.

"Enhän mä sanonut mitään!"

"Et niin, mutta ajattelit!"

Palstan ensi riveillä mainitun paskantärkeyden ohella raivostuttavaa on myös tekopyhyys ja jeesustelu. Siinä norjalaiset ovat aika etoja. Männä viikonloppuna Rukan maailmancupissa turskanpurijat äimistelivät sitä, että Lahden hässäköissä doping-tuomion saanut Jarmo Riski kehtasi onnitella valmennettaviaan maalialueella. Norskeille Riski on edelleen lähes K-P Kyrön veroinen doping-mörkö.

Hullun urheilun D-logiikka on kuitenkin pettämätön. Kun Norjan 1990-luvun hiihtohirmut olivat vielä suomalaisiakin selvästi kovempia ja suomalaisetkin läpeensä doupattuja, niin mitähän ne norjalaiset olivat syöneet?

Vielä enemmän ja parempaa dopingia tietysti. Mutta eivätpä jääneet kiinni ja nyt ne juoksentelevat jeesustelemassa pitkin maailman latuja. Suomalaiset sen sijaan häpeävät vieläkin itseään kuin bolivialainen kengänkiillottaja.

Haistakaa norjalaiset tärkeys!

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Keskisuomalaisen avustaja. Palstalla ihmetellään urheilumaailman omituisuuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.