Joka kuuseen kurkottaa, se Kanervaan...

Oikeus tuomitsi entiset Nova-johtajat Arto Merisalon ja Tapani Yli-Saunamäen vankilaan. Ehdoton tuomio tuli vaalirahoituksesta ja Nova-yhtiöiden taloussotkuista. Kokoomuksen ehdottomasti tunnetuimpiin poliitikoihin kuuluva kansanedustaja Ilkka Kanerva puolestaan tuomittiin virkavelvollisuuden rikkomisesta ja törkeästä lahjuksen ottamisesta ehdolliseen. Rikokset liittyivät Kanervan syntymäpäiväjuhlien rahoitukseen. Koska Kanerva on poliitikko, oikeus äänesti hänen tuomiostaan.

 

??? Mitä Ilkka Kanerva lupasi juhlien alussa synttäreitään rahoittaneille liikemiehille? Kakku tulee myöhemmin.

 

Ihminen on loppujen lopuksi aika laiska otus. Ja useimmiten vielä mielikuvitukseton ja vanhaan jämähtänyt. Otetaan esimerkki. Puolustusvoimien kalusto, nämä autot, kuljetusalustat ja tankit, on edelleen maalattu niin sanotusti maastovärein. Ikään kuin sotaa entisten sotien tapaa käytäisiin jossain korvessa – jos sellainen tulee. Eivät edes amerikkalaiset ole muuttaneet sotakalustonsa naamiointia, vaikka viime aikoina jenkit ovat sotineet enemmän aavikolla ja asfaltilla kuin viidakossa.

 

??? Mitä Ilkka Kanerva lupaa synttäreitään rahoittaneille liikemiehille, kunhan valituspäätös hovista tulee? Linnan juhlissa tavataan.

 

En tiedä, mitä mieltä muut ovat, mutta minua korpee, kun niin sanottu asiakaspalvelu on siirretty yhden jos toisenkin asian osalta asiakkaalle itselleen. Viimeksi Finnair päätti, että matkustajat voivat buukata lentorahtinsa itse koneeseen, ei siinä henkilökuntaa tarvita. Harmittaa kaikki tällainen omasta, vanhusten ja palvelukulttuurin puolesta. Vanhusten puolesta harmittaa sekin, että yhä useammin vedotaan siihen, että palvelua ja lisätietoa saa verkosta. Kun kaikilla ei ole edes tietokonetta!

 

??? Mitä Suomen ympäristökeskuksen (Syke) tutkija sai selville venäläisen lannoitetehtaan päästöistä? Että veteen valuu p...aa.

 

Yksi näitä ”palveluaan jatkuvasti parantavia” yrityksiä on viestintäalan Elisa. Firma on keksinyt yhdistää niin sanotun sosiaalisen median ja oman ”asiakaspalvelunsa” tavalla, joka hipoo neroutta. Keskustelupalstan ja Facebookin yhdistämisellä Elisa toivoo, että ongelma- ja vika-asioihin ratkaisua etsivät ihmiset eivät enää jatkossa häiritse firman telenörttejä vaan ratkaisevat ongelmat itse verkossa. Minulle riittäisi, että Elisan puhelinpalvelussa ei pompoteltaisi asiakasta palvelusta toiseen ja vastattaisiin niin kuin puheluihin yleensä vastataan: heti.

 

??? Mitä tapahtuu Venäjän johdossa, kun Suomen ympäristökeskuksen tutkija tekee työtään? Syke nousee.

 

Kaikkien aikojen kotikisat eli nämä jääkiekon MM-kisat eivät mene jääkiekkoliitolla ihan juu-tuubiin. Oletusarvo oli, että suuret ja mahtavat NHL-tähdet tulevat kotikisoihin markkinointia ja suomalaisuutta hypettämään. Vaikka ei tainnut itse herroilla sellaisia aikeita edes olla. Pelillisesti kisat on nyt turvattu.

 

??? Miksi Real Madridin jalkapallojoukkueen pukuhuoneesta vietiin kuusi paria nappulakenkiä? Joku aikoo selvästikin perustaa nappulaliigan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.