Jos vangit ja vanhukset vaihtaisivat majaa

Hyvä ystäväni vinkkasi ihastuttavan ajatuksen tarkastella yhteiskuntaa: vankien ja vanhusten pitäisi vaihtaa majaa. Ja toden totta, ajatus on mahtava. Vangit joutuisivat olemaan vanhustentaloissa yksin, kukaan ei koskaan vierailisi, he eivät myöskään pääsisi ulos, saisivat kylmää ruokaa ja joutuisivat pulittamaan tästä kaikesta tuhansia euroja pienessä yksiössä asuen. Samaan aikaan vanhukset saisivat vankiloissa usean lämpimän aterian päivässä, kaikki korkean tason palvelut valtion piikkiin sekä asun ja ilmaisen kämpän. Ja koko ajan paikalla olisi joku, joka puolen tunnin välein tarkastaisi, että vanhuksella on kaikki hyvin.

??? Miten kirjoitetaan perussuomalaisten hallitushistoria alkukesän kokemusten perusteella? P.S.

SDP:N Mikael Jugner on varmasti tällä hetkellä eniten öitä...anteeksi töitä paiskova kansanedustaja ja puoluesihteeri. Vaimoaan...anteeksi vaivojaan säästämättä hän painaa...anteeksi ahertaa Helsingin yössä esimerkiksi briifatakseen avustajaansa Nasima Razmyaria hallitusneuvotteluista. Ja vaimo Maria ymmärtää, koska kyseessä on puhtaasti työasia ja ystävyys. Marian olisi kuitenkin syytä katsoa heiliin...anteeksi peiliin ja miettiä, ketä hän ulkoisesti muistuttaa...

??? Ruotsalaisilla on aina hauskempaa, niin myös Suomen kuuden puolueen hallitusneuvotteluissa? Ruotsinkielisissä lehdissä neuvotteluista puhutaan sex parti -missiona.

MISTÄ näitä 0-tutkimuksia oikein tulee, voisi joku sähköpostin käyttäjä kysyä? Viikolla nimittäin kerrottiin, että lapset tarvitsevat kehittyäkseen aikuisten kosketusta. Vau, mikä havainto. Mielenkiintoisinta tutkimuksessa oli, että tulokseen oli päädytty eläinkokeissa. Hei haloo! Vakavammin puhuen on tietenkin pakko kysyä, lasketaanko lapsen fyysinen kurittaminen tässä kosketteluksi?

??? Vihreät on lähellä ratkaista Suomen energiakysymyksen? Puolueen sihteeri on jo Panu Laturi.

EN OLE tupakkamiehiä, silti tunnen sympatiaa tupakoitsijoita kohtaan. Ajatelkaa vaikkapa tupakka-askia, jonka kyljessä ei enää varoitella tupakan vaaroista, vaan sanotaan suoraan, että tupakointi on hengenvaarallista. No, okei. Suomessa kuolee tupakkaan vuosittain 5 000 ihmistä. Mutta samalla logiikalla voitaisiin "hengenvaarallista"-kyltti laittaa myös viinapullon kylkeen, auton rattiin ja keittiössä jääkaapin oveen, sillä kaatuminenkin tappaa vuosittain tuhat ihmistä. Enkä nyt voi jatkaa tätä sketsiä kaatuneisiin...

??? Miksi Vihreät vaihtaa koko ajan puheenjohtajaansa? He ovat kuulleet, että konkari ei ole vihreä.

SUOMALAISILLA virkamiehillä tuntuu olevan luppoaikaa. Mitenkään muutoin ei ole selitettävissä, että Valvira on hankkinut tupakointikiellon myös (ulko)festareille, ihmisjoukkoihin, joissa jorataan paikallaan. Eikö olisi yksinkertaisempaa kieltää tupakointi saman tien kokonaan. Todennäköisesti siinä kävisi kuitenkin samalla tavoin kuin kieltolain kanssa: salapoltto lisääntyisi.

??? Uutinen tiesi kertoa, että Finnair alkaa lentää puuhakkeella? Se ei ole ihme, onhan yhtiön touhu muutoinkin melkoista puuhastelua (okei, tämä oli puujalkavitsi).

JÄRJEN riemuvoittona ei voida pitää Metlan (metsäntutkimuslaitos) verkkosivujakaan (www.metla.fi ja twitter.com/metsantutkimus), joilla voi nyt seurata metsänkasvua. Ihan vaan vinkiksi: ennen vanhaan sellaiset, jotka kertoivat pellonpientareella katselevansa heinän kasvua, hakivat valkotakkiset pois.

??? Mikä on Veikkauksen uusin vetopelimuoto kaikkien kotimaisten urheiluskandaalien jälkeen? Ylilyönti.

URHEILUTOIMITTAJIEN, kommentaattorien ja valmentajien kielenkäyttö naurattaa ajoittain. Otetaan esimerkki. Ennen surullista Ruotsi-ottelua Suomen jalkapallomaajoukkueella sanottiin olevan "realistinen mahdollisuus voittaa Ruotsi". Pakko kysyä, voiko olla epärealistista mahdollisuutta voittaa?

??? Miksi jalkapallon EM-karsintaottelun Suomi-Ruotsi aikana stadionilta kuului kova pamaus? Silloin Suomen maajoukkueen selkäranka katkesi.

YHDYSVALTAIN ilmavoimien taitolentoryhmän huoltokoneen epäillään lentäneen Ahvenanmaan merialueen yli ja loukanneen näin Suomen ilmatilaa. Washingtonin viranomaiset ovat ilmoittaneet pyytävänsä tapahtunutta anteeksi heti, kun Suomen viranomaiset osoittavat heille loukatun. Suomessa sen sijaan tutkitaan, voiko tällaiselle taitolentoryhmälle edes antaa esiintymislupaa.

??? Vasemmistoliitto karsii menojaan talousvaikeuksissa? Muusta karsimisesta ovat jo aiemmin huolehtineet äänestäjät.

Kirjoittaja on Tänään-osaston tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.