Joulu ei ole syy stressiin

Joulu on lasten juhla, totta, mutta joulu on myös aikuisten juhla. Lapset selviävät joulusta helpolla, sillä heidän täytyy vain istua valmiiseen juhlapöytään. Joulun tekevät enimmäkseen aikuiset.

Joten miksi lasten joulukalenteri on itsestäänselvyys, mutta en muista nähneeni telkkarissa yhtään aikuisten joulukalenteria? Ehdotan uuden perinteen aloittamista jouluna 2016.

Olen kuullut, että jotkut saavat joulusta stressiä. Itse en joukkoon kuulu, enkä moista edes ymmärrä, mutta tuo porukka tarvitsee apua. Juuri aikuisten joulukalenteri pystyy sitä tarjoamaan.

Joulukuun alkupuolella muistutetaan jouluvalojen asentamisesta ja kinkun tai kalkkunan tilaamisesta. Kaikenikäisten lahjavinkkejä voi ripotella jokaiseen jaksoon. Lahjoja voi tehdä myös itse, vaikkapa leipomuksia tai jotain syötävää lasipurkkiin, ja homma hoituu kuin Strömsössä.

Näin aikuisten joulukalenteri auttaa jakamaan joulukiireet 23:lle jouluaattoa edeltävälle päivälle. Lisäksi aikuisia on hyvä muistuttaa siitä, että joulustressi tulee vain, mikäli joulustressin hankkii. Joulun näköisen joulun pistää kuka tahansa pystyyn yhdessä illassa. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, eikä jokaista jouluperinnettä ole pakko noudattaa.

Aikuisten joulukalenteria tehtäisiin niin jouluihmisille kuin uusavuttomillekin. Ihme että tällaista ohjelmaa ei ole jo tehty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.