Jouluaaton pyhä nelinäisyys ja Kummeli

8.00 Joulupukin kuuma linja. 11.33 Lumiukko. 11.55 Suomen Turku julistaa joulurauhan. 19.10 Samu-Sirkan joulutervehdys. Siinäpä se on ylihuomisen jouluaaton perinteinen pyhä nelinäisyys televisiossa.

Mutta nyt on paha. TV2 uittaa MTV:n Samu-Sirkan kanssa päällekkäin Kummelin joulun. En muista, milloin tuo on viimeksi esitetty, mutta alkuperäisesitys on vuodelta 1994. Sisältää myös Martti Mielikäisen ”piä tunkkis perkele” -klassikon sekä mestari Juice Leskisen vierailun maailman parhaan joululaulun merkeissä. Puhumattakaan silloisesta HPR-kaksikosta Simo RantalainenJari Sarasvuo.

Edellä mainittujen herrojen osalta on muuten mainittava, että voisin esimerkiksi 20 euroa kuukaudessa maksaa siitä, jos Hyvät, pahat ja rumat tekisi paluun. Sarasvuohan ei tosin kuulemma seuraavaan pariin vuoteen paljon puhele jonkin mystisen leikkausoperaatiosuman vuoksi. Se lienee omaa ääntään rakastavalle ihmiselle yhtä kova paikka kuin rannevamma murrosikäiselle pojalle.

Itselläni ainakin lähtisi järki välittömästi, jos en pääsisi julkisesti puhumaan ja pätemään.

No mutta. Palautetaanpa rönsyilevä tajunnanvirta takaisin Kummeliin. Jouluepisodi sisältää myös Mauno Ahosen kolmekohtaisen joulurauhan julistuksen, jossa on erinomaisia pointteja.

1. Mätkyt annetaan anteeks kaikille.

2. Joulunpyhiksi nopeusrajoitukset on poistettu kaikilta teiltä, koskien myös aluerajoituksia.

3. Teräviä saa jo kahdeksalta joka ravitsemusliikkeestä.

Hyvää joulua!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.