Joulumaassa aaseja ja autotehtaissa tonttuja

Viikingit olivat joulupukin vastakohtia. Nämä partasuiset miehet nimittäin tunkeutuivat väkisin taloihin ja veivät ihmisiltä heidän tavaransa. Jonkinlaisen välimuodon joulupukista ja viikingeistä saa, jos ostaa uuden television. Kotiin tuodaan uusi laite, mutta samalla vanha töllötin viedään pois.

Monet jouluperinteet ovat kääntyneet päälaelleen. Olohuoneissakin on nykyisin muovinen kuusi, jossa on puisia koristeita. Saattaa olla, että tulevaisuudessa uunissa paistetaan aatonaattona kuusi kiloa sinappia, joka koristellaan sivelemällä sen pinnalle hieman sianlihaa.

Englannissa sikäläisen joulumaan järjestäjät osoittautuivat huijareiksi. Mutaisella pellolla käyskenteli porojen sijaan aaseja, ja lapsia tervehti samanaikaisesti kaksi aitoa joulupukkia kahdessa eri majassa. Lopulta paikka suljettiin sen jälkeen, kun vihaiset vanhemmat yrittivät saada rahojaan takaisin ja joutuivat käsirysyyn tonttupukuisten järjestysmiesten kanssa. Koko hommasta puuttui ainoastaan se, että paikalle haalitut lumitykit olisivat osoittautuneet oikeiksi.

Tykkien jylinää on tiedossa myös Somalian rannikon edustalla, missä EU:n lipun alla partioivat laivat yrittävät napata kiinni merirosvoja. Periaatteessa rosmot voisi rinnastaa joulupukkiin, koska molempien varastot ovat pullollaan tavaraa, joiden alkuperästä ei ole täyttä selvyyttä. EU-joukkojen lähettäminen tarkoittaa myös, ettei Turussa Brinkkalan talon parvekkeelta aattona julistettavan joulurauhan uskota tehoavan merirosvojen elämöintiin.

Rauhantekijä Martti Ahtisaarelle joulu tuli tänä vuonna aikaisin, koska Ahtisaari sai eilen sekä Nobelin rauhanpalkinnon että oman virallisen postimerkin. On helppo arvata, millainen postimerkki Ahtisaaren lähettämistä joulukorteista tänä vuonna löytyy. Ahtisaaren pää on tosin merkissä väärin päin, mutta onneksi se on sentään hänen yläpäänsä.

Kolme amerikkalaista autotehdasta esitti taannoin Yhdysvaltain kongressille joulutoiveen 15 miljardin dollarin tukipaketista. Optiojohtajien vuosia jatkuneen ahneuden konkurssikypsiksi ajamat tehtaat aiotaan parkkeerata amerikkalaisten veronmaksajien taskuun. Itse säilyttäisin autotehtaan joulupukkina alaisten työpaikat, mutta tehtaiden pomoille näyttäisin ovea. On turha vaatia muilta kohtuutta, jos ei pysty siihen itse.

Mikäli yritystuista tai kaavoituksesta vastaavien poliitikkojen lahjominen ei tunnu luonnistuvan, apua voi etsiä tämän vuoden viralliselta huonojen joululahjaideoiden listalta. Lahjan saaja kun yllättyy varmasti, mikäli paketista paljastuu vaikkapa minigolfpeli, jota pelataan vessanpöntöllä istuessa, paistetun kananmunan muotoisia laastareita tai Kanadan makuista huulirasvaa.

Yhdysvalloissa presidentti George W. Bush viettää viimeistä kertaa joulua Valkoisessa talossa. Talon seuraava joulu on vaalien tuloksesta johtuen vähemmän valkoinen. Presidentti Barack Obaman valtakaudella myös epäilyttävillä kantamuksilla rekensä lastannut naamiomies saanee taas luvan lentää rauhassa aattoiltana USA:n ilmatilassa.

Kirjoittaja on toimittaja, politiikan tutkija ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.