Joulun 2015 väri on keltainen

Vanhoina hyvinä aikoina miehet oli rautaa ja veneet puuta rumarillumarei ja hahmojen suosio pysyi.

Kun oma suosikkihahmo oli lukittu, ei sitä niin vain vaihdeltu.

Minäkin fanitin Turtlesien Michelangeloa varmaan 20 vuotta. Kilpailu ja vaihtuvuus ei ollut ennen näin kovaa.

Kun nykytoukat näkevät uuden hahmon, entinen unohtuu saman tien. Angry Birds oli kovin sana vasta vähän aikaa sitten ja äkkiäkös sen paikan otti joku keltainen kyklooppi.

Kätyreiden suosio selittyy varmaan samalla kuin vihaisten lintujenkin. On yksinkertainen vartalo, väriä pinnassa ja iso(t) silmä(t).

Niin helppoa hittituotteen teko ei varmasti kuitenkaan ole. Siihen vaaditaan myös raakaa tahtoa. Näin joulun alla isit ja äitit saavat kiitellä viihdeteollisuutta esimerkiksi juuri Kätyreiden tehokkaasta tuotteistamisesta.

Ei ole asiaa, johon hittihahmoa ei laiteta. Ei ole asiaa, jota ei sitten toivota joululahjaksi. Niin ihanasti meille suositellaan mulkosilmäisiä kalsonkeja, mukeja ja mitä eksoottisimpia leluhärpäkkeitä.

Kätyrit-pierupyssy voi jee.

Ostettu.

Vaikka ylikansallisten viihdejättien kausituotteita voi paheksua maailmantappiin, kannattaa muistaa, että pakko niihin ei ole haksahtaa. Valinta on oma, vaikka natiaisten suunnasta tuleva paine onkin ylivoimainen. Ostaako sitten mieluummin jotain mikä on itsestä tärkeää vai sen helkutin pierupyssyn?

Samalla kätyreissä, turtleseissa, ängreissä ja muissa on hyvätkin puolensa. Ne kuuluvat tenavan johonkin kasvuvaiheeseen, tuovat myöhemmin muistoja ja sitovat ikäryhmiä toisiinsa.

Oman sukupolveni kanssa voin jauhaa turtleseista, mutta kätyreistä en osaa sanoa juuta en jaata. Ovatko ne pahiksia vai hyviksiä? Ja liekö tuolla mitään väliä. Keltaisia ovat.

Onneksi on ikihahmojakin, joiden voimasta ei syvene edes sukupolvien välinen kuilu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.