Joutavaa teknistä kikkailua

Jääkiekon MM-kisat alkoivat eilen. MTV:n urheilupäällikkö Markus Autero hehkutti kanavan studio-osuuksia seuraavasti:

”Asiantuntijoillemme riittää puuhaa pelin hienouksien avaamiseksi: on piirtotyökalua, kosketusnäyttöä, 3D-kokoonpanoa ja puuhanurkka, jossa mailat ja kypärät ovat havainnollistavassa käytössä.”

Joskus suorat lainaukset kertovat paljon. Auteron puheenvuoroon tiivistyi paljon siitä, mikä MTV:n kiekkostudioissa on ollut pielessä.

Annan Maikkarille ilmaisen vinkin, joskin liian myöhään.

Te ette tarvitse piirtotyökalua, kosketusnäyttöä, 3D-kokoonpanoa, ettekä varsinkaan studion puuhanurkkaa. Te tarvitsette tinkimättömän, kovaluontoisen ja asiantuntevan journalistin kiekkostudion tuottajaksi.

Paljastan nimittäin salaisuuden. Jääkiekko on sen verran yksinkertaista puuhaa, että ammattitaitoiset kommentaattorit pystyvät avaamaan pelin hienouksia myös ilman teknisiä härpäkeittä. Kosketusnäytöistä ei ole ollut mitään hyötyä uutislähetyksissäkään.

Lätkän kommentaattoreilla on tapana päästää itsensä liian vähällä. Olla liian mukavia ja lepsuja, puhua jopa oman analyysinsa kohteesta, Suomen jääkiekkomaajoukkueesta, höpsösti ”meinä”. Jotta kommentaattorit pystyisivät loistamaan, heitä pitää haastaa ja härkkiä. Jonkun pitää kysyä oikeat kysymykset.

Siinä Maikkarin kiekkostudiot ovat epäonnistuneet. Kun Suomi häviää, en halua nähdä studion kaveruksia puuhanurkkauksessa jynyämässä. Haluan tietää, miksi näin kävi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.