Juhlat Irlannille ja Jyväskylälle

Kris Meeke ajoi viikonloppuna elämänsä rallin Keski-Suomessa ja ensi vuonna hän aikoo ajaa maailmanmestariksi. Hyvä tavoite, sillä 37-vuotiaalla Meekellä ei ole enää monta ajovuotta jäljellä MM-sarjassa.

Craig Breen seisoi eilen ensimmäistä kertaa palkintopallilla MM-rallissa. Myös 26-vuotias Breen ajoi elämänsä rallin. Kolmas sija oli hänelle niin mykistävä, että Breen itki ilosta viimeisen erikoiskokeen maalissa Oittilassa.

Meeke ja Breen olivat tänä vuonna Jyväskylän MM-rallin säväyttäjät. Molemmat ottivat sijoituksensa ajamalla. Ralli saa nyt uutta nostetta Britanniassa ja varsinkin Irlannissa. Pohjoisirlantilainen Meeke ajoi ensimmäisen Jyväskylän MM-rallin voiton paitsi Isolle-Britannialle niin myös Irlannille, sillä hänellä on molempien maiden passi. Breen täydensi Irlannin rallipäivän.

Jyväskylä suoriutui jälleen kerran erinomaisesti MM-rallin järjestelyistä. Uudet erikoiskokeet puolsivat paikkansa ja Ouninpohjan ja Päijälän ajosuunnan kääntäminen toi mukavasti haastetta myös kokeneille kuljettajille. Hyvän reitin soisi säilyvän tämän kaltaisena myös ensi vuonna.

Vaikka tila Paviljongin ympärillä pienenee, on se edelleen mainio paikka MM-rallin kilpailukeskukselle ja huoltoparkille. Se on myös yksi ansio, että Kansainvälinen autoliitto FIA myönsi Suomelle MM-rallin vuosille 2017 ja 2018. Eikä Suomen MM-rallia voi ajaa muualla kuin Jyväskylässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.