Jyväskylän kallein neliöhinta

Veikkausliigassa pelaavaa JJK:ta pelastetaan tuotteiden myyntikampanjalla. Perjantaina tätä kirjoitettaessa 100·000 euron tavoitteesta oli saatu kokoon noin 55·000 euroa.

Hienoa, että JJK:n pelastamisessa on ryhdytty oikeasti töihin. Eipähän tarvitse jälkikäteen voivotella, että olisi pitänyt tehdä jotakin. Toivottavasti rahat saadaan kokoon ja toivottavasti joukkue ansaitsee sarjapaikan Veikkausliigaan myös ensi vuodeksi. Humisevalla Harjulla tarvitaan jatkossakin JJK:n pelejä.

JJK myy muun muassa sadan euron hintaista tarraa, jonka koko on 10 kertaa 20 senttiä. Humisevan harjun suppean matematiikan perusteella neliöhinnaksi tulee hulppeat 5·000 euroa. Tarran neliöhinta on kovempi kuin Jyväskylän kalleimmissa uusissa asunnoissa. Tosin Lutakon Horisontti-talon ylimmässä kerroksessa neliöhinta ylitti muutama vuosi sitten 5·000 euron rajan 51 eurolla.

Jos jollakin on varaa, parasta elvyttämistä Jyväskylässä on ostaa asunto ja tapetoida se JJK:lta ostetuilla tarroilla.

 

Ikinuori kansanedustaja Kauko Tuupainen (ps.), 73, sen kuin nuortuu. Hän on ehtinyt olla huhtikuusta 2011 lähtien eduskunnan vanhin kansanedustaja, ja on ikäpuhemiehenä päässyt avaamaan vuosittain valtiopäivät. Mutta syksyllä Tuupainen ei olekaan eduskunnan vanhin, kun Jörn Donner (r.), 80, nousee varasijalta eduskuntaan.

Palstanpitäjä arvelee, että Kake asettuu kahden vuoden kuluttua uudelleen ehdolle eduskuntavaaleissa, jotta hän voisi tavoitella jälleen ikäpuhemiehen asemaa. Hän on selvästi nauttinut asemastaan poliittisen uransa huipulla.

 

Force majeure eli ylivoimainen este tai tapahtuma tarkoittaa sopimuksen osapuolista riippumatonta, odottamatonta poikkeuksellista tapahtumaa, joka estää sovitun velvollisuuden täyttämisen. Näin Wikipediasta lunttasin.

Laukaan Vihtavuoressa koettiin toisenlainen este, kun ihmiset eivät saaneet toissa keskiviikkona olla kodeissaan kuumentuneen jätekontin räjähdysvaaran vuoksi. Se oli tietysti Forcit majeure -tilanne.

 

Jyväskylässä on tunnetusti vähän vetovoimaisia matkailutäkyjä, mutta kannattaisiko hyödyntää köyhän miehen versioita matkailutäkyistä?

– Koe vihaiset linnut Kolmikulman pysäköintitalossa, Jyväs-Parkki voisi mainostaa.

Ei muuta kuin peliyhtiö Rovio sponsoroimaan matkailuhanketta ja kehittämään tänne vihaisten lintujen parkkiteemapuistoa. Koska Jyväskylästä tunnetusti löytyy jopa maanpäällistä tunneliosaamista, pitäisikö tänne rakentaa myös Vihaisten lintujen tunneli tai ainakin Vihaisten kaupunkilaisten tunneli?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.