Jyväskylässä on usein aprillipäivä

Aprillipäivää vietetään perinteisesti huhtikuun ensimmäisenä päivänä, mutta Jyväskylässä aprillaus sillien ja kuraveden kanssa tuntuu kuuluvan ohjelmaan ihan jatkuvasti. Kesähelteetkään eivät auta asiaa.

Muutama vuosi sitten olisi ollut vaikea uskoa näitä esityksiä: siirretään keskussairaala uuteen paikkaan, lopetetaan perinteikäs lyseo ja myydään keskusseurakuntatalo. Ennakkoluulotonta menoa, se on pakko myöntää.

Tämän viikon yksi aprillijuttu oli, että konserttitalolle olisi löytynyt paikka ja että se saatettaisiin jopa joskus rakentaa. Vaikka kuinka toivoisi konserttitalon joskus nousevan Jyväskylään, vaikea siihen on uskoa.

Kun kerran on alettu ehdotella, Humiseva harju esittää, että kaupungintalo roudataan remontin päättymisen jälkeen Jyväskylän eteläisimpään kaupunginosaan Saakoskelle, koska sieltä voidaan hoitaa kätevämmin lisääntyviä yhteyksiä Pirkanmaan suuntaan.

Valitettavasti osa Jyväskylän aprillipiloista kuitenkin toteutuu: Lutakossa Satamakadun pätkä viedään tunneliin. Valmistelutyöt on jo aloitettu.

SUOMEN TALOUDEN ja politiikan tulevia suuntaviivoja on yritetty ratkoa pitkin kevättä hallitustunnusteluissa. Tulevasta on luotu kuvaa esimerkiksi valtiovarainministeriön ennusteiden avulla.

Pitäisikö kuitenkin pirauttaa Nordeaan? Nordea on voittanut kaksi kertaa peräkkäin Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun ja Keskisuomalaisen talousennustajakilpailun ja kaikkiaan neljä kertaa neljästätoista mahdollisesta.

Valtiovarainministeriö oli viime vuonna häntäpäässä, sillä se oli kymmenestä ennustajasta vasta seitsemänneksi paras ja edellisvuonnakin neljäs. Tosin Suomen Pankki oli vielä huonompi ennustaja: se jäi vuoden 2010 vertailussa viimeiseksi.

SUOMI KELPAA monen lehden nimen osaksi jossakin muodossa, mutta kovin suomalaisista painotöistä ei välttämättä ole kyse. Valittujen Palojen julkaisuihin kuuluva harrastelehti Meidän Suomi painetaan Puolassa ja Bonnierin Suomela-lehti Saksassa.

Onneksi Suomen Kuvalehti sentään painetaan Suomessa.

Fonectan puhelinluettelossakin kerrotaan, että sivut painetaan UPM:n toimittamalle paperille, muttei sitä, että luettelot painetaan nykyään Puolassa.

JJK HAKEE innokkaasti medianäkyvyyttä, mutta se voisi hakea innokkaasti myös kuuluvuutta. Ainakin ottelujen aikana.

Takasuoran aurinkokatsomossa istuneet valittelivat taas torstaina JJK–VPS-ottelussa, että kuulutukset eivät kuuluneet. Pääkatsomoon ne kyllä kuuluivat.

Kuuluvuusongelma on Harjulla ollut jo iät ja ajat, mutta sitä ei ole hoidettu. Kuuleeko seurapomo Vesalainen kansan toivetta?

Muutoin JJK:n kotipelit ovat olleet tällä kaudella iso ilo.

jorma.rahkonen@keskisuomalainen.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.