Jyväskylästä tuli 999-kaupunki

Jyväskylästä on tullut 999-kaupunki. Näin voi päätellä keskustan sisääntuloväylien varrella olevista tauluista, joissa kerrotaan parkkitalojen vapaista autopaikoista.

Melkein aina taulussa kerrotaan, että vapaana on 999 paikkaa. Todennäköisesti niitä on enemmänkin, mutta näytössä on vain kolme numeroa.

Kaupunki on kiitettävästi parantanut kävelykeskustaa ja lisännyt sen vetovoimaa. Samaan aikaan parkkimaksujen korotuksilla vähennetään autoilijoiden kiinnostusta asioida mainiossa keskustassa. Vaikka pysäköintimaksuissa ei ole kyse suurista kertasummista (jos ei erehdy pysäköimään useaksi tunniksi parkkitaloon, jossa tuntihinnat nousevat ensimmäisen tai toisen tunnin jälkeen), niiden psykologinen merkitys on suuri.

En ole yksityisautoilun fanaatikko, sillä kävelen työmatkat lähes joka kerta ja teen pyörälenkkejä sulien kelien aikana. Silti en ymmärrä henkilöautolla liikkuville suunnattua piiperrystä siitä, että tulkaa bussilla keskustaan.

Bussi on hyvä - ja olisi vielä parempi kulkuväline, jos lippujen hinnat eivät olisi niin kovia. Mutta autoilijat eivät luovu henkilöauton käytöstä, jos he jättävät tulematta keskustaan. He menevät markettiin.

JJK OTTI monien yllätykseksi mitalin jalkapallon Veikkausliigasta. Onnea upeasta saavutuksesta! JJK on palstanpitäjän sydäntä lähellä siksikin, että se pelaa humisevalla Harjulla.

Torstaina postilaatikkoon tullut ensi vuoden kausikortin lasku osoitti, että JJK haluaa hyödyntää mitalihuuman heti - mikä on aivan oikein. JJK tarvitsee rahaa kipeästi, jotta kotimainen huippujalkapallo voi jatkua Jyväskylässä.

Kausikortin hintaa on korotettu oikein jonivesalais-indeksillä. Kun täksi vuodeksi JJK:n kausikortti maksoi 195 euroa, ensi vuoden kortista joutuu pulittamaan 280 euroa. Nousua on yli 40 prosenttia. Edellisellä kerralla hinta nousi 30 prosenttia, 150 eurosta 195 euroon.

Menestyksen perusteella JJK olisi voinut nostaa kausikortin hintaa 100 prosenttia, sillä sen pistemäärä tuplaantui Veikkausliigassa edellisestä vuodesta. Otteluita tosin oli enemmän kuin vuonna 2010.

Tänä vuonna kausikortilla sai nähdä pelejä enemmän kuin luvattiin, sillä kolminkertainen sarja lisäsi kotipelien määrää kolmella viime vuodesta.

Toivottavasti JJK:n peleihin mennään ensi kaudella entistä enemmän kausikorteilla ja maksetuilla ottelulipuilla kuin kaverikorteilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Ämmä hallitus?

Marin tekee ruuhkaa vihervasemmistoon

Kolumni: Jyväskylä vs. Buenos Aires

Kolumni: Holtittomat kuskitko muka hauskoja?

Kolumni: Taksien hinnat pysyivät, mutta palvelu huononi

Kolumni: Työehtojen shoppailu on vasta alussa

Haittamaahanmuuttajat söivät eläkeparannukset

Kolumni: Muunneltua totuutta laseilla ja ilman

Antenni: Lapseni löysi Youtubesta mainiot esikuvat

Kolumni: Itsenäisyyspäivä epäperinteisin menoin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.