Kadonnut: miljoona ihmistä Pieksämäen ympäriltä

Suomi keskittyy hurjaa vauhtia, mutta harvoin muutokset ovat niin suuria kuin Pieksämäellä. Kun liikemies Topi Sukari kertoi viime tammikuussa jättimäisen Ideapark-kauppakeskuksen rakentamisesta Pieksämäelle, puhuttiin miljoonan ihmisen ympäröimästä Pieksämäestä.

Sittemmin alueen väkimäärä tuntuu supistuneen melkoisesti.

- Ei Pieksämäellä voi tämmöisiä riskejä ottaa. Väestöpohja on heikko, Sukari sanoi tiistain Keskisuomalaisessa. Hän kertoi jutussa Pieksämäen Ideapark-hankkeen puolittamisesta.

Humiseva harju pyytää nyt lukijoiden apua: kertokaa, minne miljoona ihmistä Pieksämäen ympäriltä on voinut kadota. Vastaukset pakinan lopussa näkyvään sähköpostiosoitteeseen.

JYVÄSKYLÄN MILJOONIEN määrä vain kasvaa, kun kaupunginjohtaja Markku Andersson kertoo kaupungissa menossa tai ns. putkessa olevien investointien määrästä. Keskiviikkona hän kertoi suurelle yleisöjoukolle, että summa on jo miljardi euroa.

Anderssonin ilmoittamat luvut olleet tasaisen rajussa kasvussa. Viime vuoden toukokuussa hän arvioi Jyväskylässä menossa ja valmisteilla olleiden investointien määrän 600 miljoonaksi euroksi ja tämän vuoden tammikuussa 800 miljoonaksi euroksi. Nyt voidaan siis puhua miljardi-Markusta.

Jyväskylä on elänyt viime viikkoina myönteisten talousuutisten aikaa, kun useita isoja yksityisiä investointeja on julkistettu. Isompia huonoja uutisia on ollut oikeastaan vain Fazerin ilmoitus Jyväskylän-leipomon lopettamisesta.

Jos talousmyllerrys leviää, Jyväskyläkään ei valitettavasti voi olla suojassa.

Mutta kyllä Jyväskylässä rakennetaan edelleen hurjasti, vaikka asuntopuoli tökkiikin. Rakennuslehden muutama viikko (28.8.) sitten julkaisema talonrakentamisen suhdannekuva kertoi, että rakentaminen on Jyväskylän seutukunnalla reilusti vilkkaampaa kuin esimerkiksi Lahden ja Kuopion seutukunnilla - ja tällä kertaa myös Oulun seutua vilkkaampaa.

MUUTAMA VUOSI sitten kaupparyhmät kilpailivat, kenellä on Jyväskylän pisin mainostorni.

Nyt Jyväskylän Voiman ja Jyväskylän Energian toimitusjohtaja Juha Lappalainen voi ylpeillä, että hänellä on Jyväskylän pisin piippu, sillä Keljonlahden voimalan piippu ulottuu 140 metrin korkeuteen.

MIKSI MONI kunnallisvaaliehdokas kärsii jännetupin tulehduksesta tai tenniskyynärpäästä?

- Käsi rasittuu, kun ehdokas äänestää jatkuvasti itseään Keski-suomalaisen nettisivujen varjovaaleissa.

JJK ON PELANNUT surkeasti kotonaan kolme peräkkäistä ottelua jalkapallon ykkösdivarissa. Pitäisikö lauantain Jippo-ottelua varten ottaa käyttöön kovat keinot ja lyödä satasesta vetoa JJK:n häviön puolesta?

Se ainakin olisi varma kikka JJK:n pelin parantamiseksi, sillä Humisevalla harjulla asuu harvinaisen huono veikkaaja - onneksi panokset ovat pieniä.

Vai olisiko sellainen vaihtoehto mahdollinen, että JJK pelaisi pitkästä aikaa kunnolla kotikentällään? Hurraavan harjun tunnelma olisi vaihteeksi mukava kokea.

Jos osakeantia järjestävä JJK olisi pörssiyhtiö, sen olisi syytä antaa tulosvaroitus.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.