Kakkostelkkari on kumman kallis

Kuten niin monessa muissakin kodeissa myös meillä on kakkostelkkari. Koska en seuraa sitä juuri koskaan, en ole vaivannut päätäni laitetta miettimällä.

Tiedoksi: 1) kakkos-tv on vanhanmallinen kuvaputkitöllö, mikä käy tv-ammattilaisen ylpeydelle ja 2) jos siinä olisi paremmat systeemit, perijätär katsoisi sitä enemmän ja rasittaisi rakastamaani ykkös-tv:tä vähemmän.

Turhamaisuus ja itsekkyys ovat vahvoja motivaatioita ihmisen toiminnalle.

Uusin kerralla koko roskan. Vaihdoin vhs-nauhurin (nuoriso, kysykää vanhemmiltanne) dvd-laitteeseen, uusin digiboksin ja hankin pienehkön taulutelkkarin. Eikä tullut edes kalliiksi, koska nyt kaiken ei ollut pakko olla uusinta ja hienointa tekniikkaa.

Sitten ilmeni kaksi ongelmaa, joita en ollut ajatellut lainkaan. Systeemillä ei voi mitenkään nauhoittaa tv-ohjelmia. Digiboksissa ei ole kovalevyä, dvd ei äänitä. Joten nauhoitukset pitää tehdä jatkossakin varsinaisella kotiteatterilla.

Toinen juttu harmittaa vieläkin enemmän. Lapselle pitäisi saada myös tarjolla olevat maksulliset lastenkanavat. Ne näkyvät ykköstelkkaristakin. Ne saa vain hankkimalla samat kanavat toiseen kertaan. Toiseen digiboksiin tarvitaan uusi maksukanavien "partnerikortti". Sellainen maksaa kympin kuukaudessa.

Pelkästään maksukanavakorteista maksan nykyään 240 euroa vuodessa ilman, että niiden avulla näkyy vielä yhtään mitään. Vasta tämän jälkeen sain maksaa Disney-kanavat kahteen kertaan.

Olisin halunnut myös Subtv Juniorin kakkostelkkarin. Mutta sen saa vain hankkimalla koko MTV3-kanavapaketin uudelleen. Erikseen Subtv Juniori ei myydä. Vanhakantaista toimintaa. Toinen Junior jäi hankkimatta ja MTV3 menetti tuloja.

Vanhakantaista on myös kaapelin vaatimaton kanavatarjonta. Luulisi, että näinä digitaalisuuden ja internetin aikoina kotiin saisi vaivatta minkä tahansa tv-kanavan tältä planeetalta.

Jos katsojaa kiinnostavat eteläkorealaisen videopeliammattilaiset, Afrikan uutistapahtumat ja australialaiset saippuaoopperat, näitä käsittelevät tv-kanavat pitäisi jo 2008 saada kotiin yhdellä puhelinsoitolla. Mutta kun ei saa, niin ei saa.

Jälleen kerran nykyaika on ajastaan jäljessä. Sitä tapahtuu huolestuttavan usein.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.