Kansanedustajat linjasivat kevään palkankorotusvaran

Vihdoinkin kansanedustajista on jotain hyötyä palkansaajille! He ovat nimittäin linjanneet tämän vuoden palkankorotuslinjan. Kansanedustajien palkat nousivat 6,5 prosenttia. Siinäpä mainio korotusmittari myös muille aloille. Vai onko jotenkin perusteltua se, että kansanedustajien palkat nousevat reippaasti, mutta he itse puhujapöntössä puhuvat nollalinjasta tai maltillisista palkankorotuksista, "koska Suomen taloudessa ei nyt ole varaa suuriin korotuksiin". No, ei hätää. Joku fiksu keksi jo aikoinaan kaksi asiaa torppaamaan tällaisen kritiikin. Ensinnäkin kyseessä ei ole palkka vaan palkkio ja toisekseen kansanedustajat itse eivät palkkioistaan päätä. Eläköön älyllinen demokratia!

??? Miten menee perussuomalaisten poliittinen ura? Ensin tulee jytky, sitten tulee sitku, jota seuraa mutku, minkä jälkeen jäljelle jää vain ketku.

VOISIKO joku kertoa, mitä suomalaisessa yhteiskunnassa on oikein tapahtunut? Nokia ilmoittaa vähän ennen työläisten juhlaa, että sadat ihmiset saavat potkut. Seuraako tästä ulosmarsseja, tukilakkoja tai muita mielenilmaisuja? Ei. Jopa irtisanottavat hymyilevät kuvissa ja kehua retostavat, että hyvinhän tässä kävi. Pahempaa pelättiin. Vain potkut tuli. Ja osakekurssit sen kuin nousevat irtisanottavien kustannuksella. Mahtaisiko kertoa jotain ajasta?

??? TopChef-kokkiohjelma saa Subilla huomattavasti rohkeamman jatko-osan? Sen nimeksi tulee ToplessChef.

NOKIAN potkuista tiedottamisessa - ja firman nykyalhon hoidossa - on yksi ihailtava piirre. Meinaan tapa, jolla toimitusjohtaja Stephen Elop sen hoiti ja Jorma Ollila jatkot. Itse asiasta eli irtisanomisista Elop puhui hyvin lyhyesti ja ilman ikäviä ternejä. Sen sijaan hän keskittyi kaikessa (positiiviseen) tulevaisuuteen, josta kukaan ei voi oikeasti tietää. Ja sitten, kun yhtiökokouksessa oli mahdollista saada aikaan kärkäs keskustelu yhtiön tilasta, Ollila tulee ja ohjaa keskustelun toisaalle ilmoittamalla "erostaan". Ainakin toimittajat ajoivat tässä miinaan.

??? Miksi kutsutaan pienissä uskonnollissa ryhmissä hengenmiestä, joka hoitaa intiimisti seurakunnan naispuolisia jäseniä? Lahkolämmittäjäksi.

KANSALAISIIN voi aina luottaa. Ohessa liuta perussuomalaiset-sanasta sähköpostiini tulleita anagrammeja (tarkistakaa itse niiden oikeellisuus): toiset, superlauma - musta Esa oli persu - sumu oli paras este - muoti, pures Lassea - se Solmu perui taas - Ere, omista lapsuus ja Sam Uusitalo repes. Isotik!

??? Jos Yleisradion urheilutarjonta televisiossa vielä vähenee, mitä jää jäljelle? Taitoluistelun lyhytohjelma.

USEIN kuulee sanottavan, että lapsia ei enää kasvateta kotona. Viikolla selvisi, mistä tämä johtuu tai mitä on tullut tilalle. Uutiset tiesivät nimittäin kertoa, että kannabiksen kotikasvatus on lisääntynyt.

??? Mitä hyvää oli Jari Litmasen patsaan polttamisessa? Vihdoinkin suomalainen futaaja, joka on liekeissä!

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen Tänään-osaston tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.