Kansanedustajien erottaminen räkii äänestäjien silmille

Tämä on politiikan irvikuva. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä erotti uutta hallitusta vastaan niskuroineet edustajansa Markus Mustajärven ja Jyrki Yrttiahon. Ja vain siksi, että kansanedustajat kehtasivat olla eri mieltä puolueen johdon kanssa. On pakko kysyä, miksi me valitsemme eduskuntaan yksittäisiä edustajia, jos heidän ei sallita työskennellä siellä yksilöinä. Reilumpaa olisi valita puolue. Päättäköön puolue sitten, mitä marionetteja se Arkadianmäelle haluaa narusta vedeltäviksi. Ja vielä vasemmistoliitto! Pienen ihmisen puolella oleva puolue...?

??? Mistä tietää, että

kokoomus johtaa Suomen hallitusta? Järvissä on sinilevää.

URHEILULEHDEN päätoimittaja ja toimittaja on vapautettu hovioikeudessa syytteistä liikemies Harry Harkimon kunnianloukkausjutussa.Vielä ei ole selvää, johtuiko vapauttava tuomio siitä, ettei oikeus löytänyt näyttöä Hjalliksen loukkaamisesta vai hänen kunniastaan.

??? Mitä EU:n elintarvikeviranomaiset sanoivat EHEC-tutkimuksista? Tässä ei ole mitään itua!

JOUDUN USEIN vastaamaan kysymykseen, miksi lehdessä on niin paljon negatiivisia ja ikäviä asioita. Vastaan aina, että Keskisuomalaisessa ei ole koskaan negatiivisia tai ikäviä asioita.

On vain tulkintoja uutisista. Otetaan esimerkki. Tällä viikolla kerrottiin, että taksikyyti kallistuu. Ikävä uutinen, sanovat kaikki. Rahaa palaa. Vaan minäpä sanon, että hyvä uutinen! Taas säästyy enemmän rahaa, kun ei käytä taksia.

??? Lahjontasyytösten

koettelema Veikkausliigan RoPS jatkaa linjallaan? Jaroa vastaan joukkue lahjoitti kahdeksan maalia.

MUTTA MUUTOIN medialle ei voi antaa puhtaita papereita - paitsi vessaan. Nimittäin todella tärkeät asiat hautautuvat jatkuvasti vähemmän tärkeiden, mutta helpommin käsiteltävien uutisten ja juttujen alle. Esimerkiksi presidenttipelistä on helppo kertoa ja kirjoittaa, vaikka eipä tuolla viralla enää valtaa ja merkitystä ihmisten elämän kannalta ole. Kuvaavaa on, että tiistaina Suomen Tietotoimiston uutisvirtaa hallitsivat Ruotsin Daniel ja pressanvaalit, kun se päivän kiinnostavin uutinen kansalaisen kannalta jäi yhteen 800-merkin uutiseen: palkansaajan ostovoima laskee tänä vuonna vajaalla prosentilla. Eli vähemmän kalliimmalla.

??? Mikä on paras uutinen Suomen jalkapallolle aikoihin? Malilla menee vielä huonommin.

TULI HAUKUTTUA yksi verkkopalvelujen tarjoaja, kun luvattu paketti on yli viikon myöhässä. Selitykset kun oli sitä ja tätä. Hauskinta tapauksessa oli, että pari minuuttia kännykällä annetun "palautepuhelun" jälkeen tuli tekstiviesti, jossa pyydettiin arvioimaan yhtiön palveluja! Yhtiön kannalta lienee parempi, etten lähtenyt toistamaan palautettani.

??? Oletteko kuulleet tarinan miehestä, joka kyllästyi elämäänsä ja päätti hypätä junan eteen? Noh, mies elää ja voi hyvin, koska juna ei tullut ajoissa.

NYT TIEDÄN, milloin hankin urheilun maksu-tv:n. Hankin sellaisen heti, kun kanavalla on selostaja, joka ei koko aikaa näe urheilijoiden itseluottamuksen kasvavan yhdestä onnistumisesta (ja, kun Heikki Kovalaisen, sijoitus 19, ei anneta kertoa vauhdin koko ajan paranevan).

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen Tänään-osaston tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.