Karpolla olis nyt asiaa

Kun tapaus Axl Smith tuli julki, porukoille tuli kiire ”keskustella” asiasta sähköisesti. Kommentit olivat sitä samaa mitä yleensäkin.Löytyi villaisella painavia ymmärtäjiä ja hirttosilmukan virittelijöitä. Löytyi niitä, jotka näkivät asiassa monta puolta. Ja löytyi yksi Sampo Kaulanen.

Äkäslompolon showmies/kauppias katsoi myös asiakseen jakaa tuntonsa asiasta. Kaulasen mielestä Axl on saanut liian kovaa kohtelua tekoihin nähden. Tämä sitten koettiin tekojen puolusteluna, vaikka sitä Kaulanen tuskin tarkoitti. Huomioarvo oli joka tapauksessa taattu.

Aina kun joku julkimo sanoo mitä tahansa riskirajoilla liikkuvaa, siitä syntyy otsikoita, mutta myös sanasota.

Kaulasen tapauksessa tuokin somepäivitys johtaa voittoon omalla sektorillaan. Kaulanen yrittää kovasti brändätä itseään ja samalla kaupan ovi saa entistä enemmän liikuntaa. Ehkä sattumaa, mutta muutama päivä ennen somepäivitystä Kaulanen tiedotti, että kauppiaspariskunta saa oman tv-ohjelman.

Kaiken tämän mielipiderallin ja eipäsjuupasväännön keskellä on hyvä muistaa, että ainakin toistaiseksi Suomen maassa toimii suhteellisen pätevä oikeuslaitos. Sen tehtävä on tuomita tai vapauttaa. Me muut voimme purnata maailman tappiin milloin mistäkin ja saada joka tapauksessa palkkioksi vain huonon mielen.

Sen takia on tervettä, että tietyissä uutisjutuissa kommentointi on kokonaan suljettu. Varsinkin keskeneräisissä rikosjutuissa kommentointioikeus voisi olla vain Hannu Karpolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.