Karvinen ei olekaan hauska kissa eikä Pesonen hassu setä

Metsäjätit UPM ja Stora Enso kertoivat keskiviikkona jätti-irtisanomisista. Eniten surettaa Kajaanin kohtalo, sillä viime aikojen valonpilkahdusten jälkeen Kainuu joutuu kokemaan kovia.

Saneerausluvut ovat niin hurjia, että välillä luulee kuulevansa vallan satuja. Toinen suurista saneeraajista, Pesonen, ei kuitenkaan ole se vähän höpsö mies, joka seikkailee lastenkirjoissa kissansa Viirun kanssa. Myöskään toinen työpaikkojen hävittäjä, Karvinen, ei ole laiska ja hauska niin kuin se toinen Karvinen on.

Auttaisiko herrojen ahdistusta, jos Viiru lohduttaisi hieman UPM-Pesosta ja Esko antaisi Stora Enson Karviselle lasagnea?

FAZERIN IMAGO on Suomen parhaita, mutta Jyväskylässä yhtiö ei ole ollut imagonsa veroinen. Viime viikolla se kertoi aikeistaan lopettaa leipomotoiminta kaupungissa.

Yritysostoja Fazer on tehnyt Keski-Suomessa kohtuuahkerasti. Varsinkin Ruthin leipomon ostamisen (vuonna 2000) jälkeen on vaikuttanut siltä, ettei Fazer oikein ole tiennyt, mitä se leipomo-ostoksellaan tekisi. Vaikka pääkaupunkiseudulla on ollut pulaa työntekijöistä, työtä ei kuitenkaan haluta siirtää Jyväskylään.

Fazer jätti huonot muistot Jyväskylään myös Jyväs-Hyvän ostosta. Fazer Keksit osti Jyväs-Hyvän keksitehtaan vuonna 1993. Viisi vuotta myöhemmin Fazer Keksien silloinen pääomistaja, englantilainen United Biscuits sulki tehtaan.

Vanha mainoslause saa täällä uuden muodon. Sanokaa Fazer, kun haluatte lisää työttömiä Jyväskylään.

TELEYHTIÖ ELISA tiedotti muutama päivä sitten uudistavansa kuluttaja-asiakkaiden palvelunumerot. Kyllähän ne uudistuvat, vaikka viestin päätarkoitus oli kertoa, että palvelunumeroon soittaminen muuttuu maksulliseksi.

Mitä enemmän firmat uudistavat, tarkistavat tai kehittävät palveluaan, sitä varmemmin ne nostavat hintoja.

PÄÄMINISTERI Matti Vanhanen on keksinyt oivan idean: kauppojen sunnuntaiaukiolot saadaan, kun lyhennetään arkisin kauppojen aukioloa.

Huomaa, ettei pääministerin ole juuri tarvinnut käydä kaupassa. Tervetuloa vuorotyöläisten maailmaan, jossa arki-illan viimeiset kauppatunnit ovat monesti tarpeen, kun ei muulloin pääse ruokaostoksille.

KUOPION hiippakunnan piispa Wille Riekkinenmoitti uraanikaivosasioista kirjoittavien toimittajien työtä postikonttorijournalismiksi.

Eikö piispa tiedä, että hänen olisi pitänyt puhua itellakonttorijournalismista?

Nykyajan toimittajien ongelmana voi kyllä ihan oikeasti olla sähköpostikonttorijournalismi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.