Kataisen hallitus sopuili

Jyrki Kataisen (kok.) hallitus löysi eilen yhteisen linjan taloustalkoista. Suomen taloutta on monen hyvän vuoden jälkeen laitettava kuntoon. Valtio tarvitsee tulonlisäyksiä ja säästöjä.

Periaatteessa valtion ja kuntien osuutta kansantaloudessa ei pitäisi vuosikymmen toisensa jälkeen aina vain vahvistaa. Suomi on nykyisin liian julkishallintovetoinen yhteiskunta. Tämä korostuu pian kansantalouden luvuissakin, sillä ennen niin menestyvä vientiteollisuutemme on alamäessä. Nokian osuus kansantaloudesta on romahtanut eikä metsäteollisuuskaan löydä kasvua.

Veronkorotukset nostavat julkisen sektorin kautta kulkevan rahan osuutta maamme taloudessa. Jos yrityssektorille ei löydy aitoa kasvua, olemme ajamassa itseämme hiljalleen kohti sosialistista talousjärjestelmää, jossa liian moni euro kiertää valtion tai kuntien kautta.

Silti nykyisessä taloustilanteessa Kataisen hallituksen eiliset talouslinjaukset ovat järkeviä. Suomen velkaantumista on katkaistava.

Kun lisäksi työmarkkinajärjestöt pääsivät sopuun työurien pidentämiskeinoista, Suomen tulevaisuus näyttää tänään paremmalta kuin eilen.

Sopimisen kulttuuri osoitti taas vahvuuttaan. Oppositionkaan moitteet eivät hallituksen linjauksia muuksi muuta.

 

Puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) valheelliset puheet ja räikeä kotiinpäinveto Dragsvikin varuskunnan säilyttämisessä on edelleen poliittinen pommi.

Perussuomalaisten kannatus on ollut viime kuukaudet hiipumassa, mutta varuskuntaratkaisu voi tuoda Timo Soinin joukoille uutta nostetta. Wallinin toiminnasta on helppo lietsoa kielisotaa.

Dragsvikin säilyttäminen väärillä keinoilla sekä varuskuntien lahtaamiset muualta Suomesta vievät kannatusta hallitukselta. Ainakin Päijät-Hämeessä, Keski-Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjois-Karjalassa ja Kymenlaaksossa päätöksiä on vaikea ymmärtää.

Pääministeri Katainen ja puolustusvoimien johto tekisivät linjakkaasti, jos he pian toteaisivat, että vääryydellä pelastettu Dragsvikin varuskunta lisätään lakkautuslistalle. Tehdään nyt puolustusvoimien säästöt sitten kerralla kuntoon.

 

Seksikauppa kiinnostaa. Tällä viikolla Keskisuomalaisen verkkolehden luetuimpia juttuja ovat olleet uutiset seksikaupasta jyväskyläläisosoitteissa.

Seksikauppaa on yritetty kitkeä, mutta lainsäädäntömme on muotopuoli. Seksin osto ja parittaminen on rikollista mutta seksin myynti laillista. Seksin myynti jäi viimeksi tehdyssä lainmuutoksessa lailliseksi, koska erityisesti sosiaalinaisten järjestöt perustelivat prostituoitujen olevan uhreja. Kriminalisointi vain pahentaisi heidän tilannettaan.

Perustelu oli huono. Huumeiden myynti on rikollista. Toki käyttökin saisi olla tiukemmin rangaistavaa. Seksin myyjät ovat stereotypioissa yleensä naisia ja huumeiden myyjät miehiä. Myyteissä naiset ovat viattomia ja miehet pahoja. Siksi kai sodissakin nuoret miehet ovat tykinruokaa ja naiset siviiliuhreja. Tämä alitajuisen ajatuksen takiako seksin myyntiä ei ole säädetty laissa rangaistavaksi?

Seksin myynti on jo syytä kriminalisoida.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.