Katse kääntyy omiin yrityksiin

Ilta äänekoskelaisten yrittäjien seurassa sujuu sukkelaan. Istuimme torstaina kiekkokatsomossa, jossa riitti juttua, mutta näimme samalla jännän ottelun.

En viitsi nyt mainita nimiä, koska en tullut puhuneeksi mitään jutun teosta. Yritysten kuulumiset olivat kuitenkin vähintään rohkaisevia.

Useammasta suusta kuului, että viime vuoden lopputulos ylitti odotukset. Huipputuloksia firmoissa ei hakattu, mutta paremmin lopulta meni kuin vielä alkusyksystä näytti.

Paikalla oli muun muassa ruoka-, rauta- ja autokaupan edustusta. Muitakin rohkaisevia merkkejä on näkösällä.

Myös sellaisia yrityksiä on tekemässä paluuta Äänekoskelle, joita on muutama vuosi sitten paikkakunnalta lähtenyt pois.

Vielä eivät yritykset halua kertoa asioitaan julkisuuteen, mutta lähiaikoina on luvassa uutisia uusista palveluista ja työpaikoista. Syyksi asettumiseen juuri Äänekoskelle sanotaan biotuotetehdas.

Jyp voitti illan pelissä hienosti Ilveksen. Mieliala oli korkealla myös tulevista näkymistä, jotka eivät ehkä olekaan niin synkät kuin on ajateltu.

Valtion talous on kuralla ja vienti takkuilee, se on totta. Muutosta parempaan voi silti kevättä kohti olla ilmassa.

Öljyn hinnan lasku tuo ostovoimaa ja euron kurssilasku kilpailukykyä vientiin. Näin räknäilimme illan mittaan.

Emme todellakaan unohtaneet, että jo kolmen kuukauden kuluttua on tiedossa Metsä Groupin todennäköinen investointipäätös.

Sisä-Suomen Lehti haluaa osaltaan edistää paikallisten yritysten menestystä. Vain yritysten kautta syntyy uusia työpaikkoja, joita Äänekoskella nyt todella tarvitaan.

Toisaalla tässä numerossa kerromme ilmoituskilpailusta, jossa lukijat äänestävät kiinnostavista mainoksista. Kyse ei ole ryppyotsaisesta kilpailusta vaan siitä, että nyt on lupa vähän irroitella tavalla, joka jää lukijoille mieleen.

Tänään perjantaina avaamme virallisesti myös Sisä-Suomen Lehden uudistuneen verkkopalvelun. Kannattaa käydä Sisis.fi-sivulla katsomassa kattavaa ja luotettavaa uutispalveluamme.

Kirjoittaja on Sisä-Suomen Lehden päätoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.