Keksin pyörän uudelleen

Usein käy niin, että sitä kun luulee olevansa jotenkin nokkela, keksiikin jotain, jonka muut ovat keksineet jo aikaa sitten. Vähän kuin keksisi lampun vuonna 1880 – vuosi Thomas Alva Edisonin jälkeen.

Minulle kävi näin kirjoittaessani kolmisen viikkoa sitten Antenni-kolumnin Vain elämää –formaatista. Hauskuutin lähinnä itseäni ideoimalla black metal -yhtyeiden sarjan, joka kantaisi nimeä Vain Kuolemaa. (Ja jos ihan tarkkoja ollaan tätäkään en minä keksinyt, vaan huomattavasti minua nokkelampi puolisoni.)

Tarkkaavainen lukija osasi kuitenkin kertoa, että Youtubesta löytyy jo 2014 kuvattu Vain kuolemaa. Ja tosiaan siellähän se on. Äänessä ovat Medeiasta ja Rotten Sound -yhtyeestä tuttu Keijo Niinimaa, Ilkka Laitala yhtyeestä Nicole, Jonne Soidinaho Carnalationista ja Nicolesta, Antti ”Hyrde” Hyyrynen Stam1nasta, Carolus Aminoff Bob Malmström-yhtyeestä ja Tomi Joutsen Amorphiksesta.

Kieli poskessa tehdyn kuusiosaisen sarjan päiväohjelmiin kuuluu muun muassa viskipullon pyöritys ja lavaposeerauksen kevyt oppimäärä.

Tehtävät ovat tavalla tai toisella voimajuomapainotteisia tai jos eivät ole, niin osallistujat juovat silti. Ja lopuksi lauletaan toisten lauluja, kuten kuuluukin.

Jokaisen jakson alussa on sisällön tiivistävä varoitus, tyyliin: ”Sanomalehden luku on vakavaa puuhaa ja kaikenmoinen häiriköinti saattaa johtaa ristuksen tuskalliseen kuolemaan. Älkää häiritkö lukijaa välttääksenne kuolemaa.” Fiksuja sanoja, sanon minä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.