Kelpo kiekkomiehet: teräsvaari ja kyvykäs germaani

Kammottavaa. Eikö jääkiekolta saa ikinä rauhaa, vaikka painellaan kohti keskikesän helteitä? Ei näköjään. Kiekkouutista on tälläkin viikolla puskenut urakalla.

Kuten esimerkiksi tämä: Chris Chelios, 47(!), ei enää saanut jatkosopimusta Detroitiin. USA:n olympialätkäjoukkueen pääpomo Brian Burke haluaisi Chelioksen mukaan Vancouverin joukkueen johtotehtäviin, mutta Chrisu-vaaripa on edelleen ilmaissut halunsa pelata.

Kun Detroitin toimitusjohtaja Ken Holland julkisti päätöksen Chelioksen "rukkasista", hän arveli pyhäinjäännöksen pystyvän kuitenkin yhä pelaamaan 10-15 minuuttia ottelua kohden. Siispä: Nyt Tyni tarkkana! Chelios JYP:iin olisi sellainen mediaspektaakkeli, että rinnalla kolme Jormakkaakin kalpenisivat…

RINNOISTA JA JORMAKOISTA (anteeksi, se on tuo helle…) pääsemmekin vielä saksalaiskiekkoilija Florian Buschin pariin. Maajoukkueestakin tutulle puolustajalle mätkähti viikolla kahden vuoden pelikielto doping-testin pakoilun vuoksi. Saksan doping-viranomaiset yrittivät tehdä Buschille yllätystestin maaliskuussa 2008, mutta vetivät vesiperän, kun Busch kieltäytyi useiden tuntien ajan antamasta näytettä. Useiden tuntien kuluttua annettu näyte oli negatiivinen, mutta sillä ei ole tässä tapauksessa merkitystä.

Saksan maajoukkueen päävalmentajan Uwe Kruppin mukaan Busch oli "viettämässä yksityistä hetkeä tyttöystävänsä kanssa", kun testaajat iskivät. Hullun urheilun Timo Seppälä -työryhmä hyväksyy periaatteessa doping-testin lykkäämisen "yksityisen hetken" vuoksi, mutta ihmettelee samaan hengenvetoon kuinka sellainen saattaa kestää useita tunteja. Työryhmän arvion mukaan tämä viittaa erinäisten lääkeaineiden käyttöön.

KIEKOSTA TUPSAHTI muuten vielä sellainenkin uutinen, että talousvaikeuksien kanssa kamppaileva SaiPa aikoo ensi kaudella karsia varuste- ja matkakulujaan. Täh? Jääkiekkoa pelatakseen tarvitsee melko ruhtinaallisen määrän erilaisia tykötarpeita ja sinne vieraspaikkakunnallekin on silloin tällöin pakko mennä. Palstanpitäjä jää innolla odottamaan, kuinka SaiPa aikoo ko. tehostamistoimet toteuttaa.

FORMULOISTA RAHA sen sijaan ei lopu kesken. Äfykkösiä ei sittenkään haudata vielä, kun muuan Maximilian Mosley luopui aikeistaan asettua jatkokaudelle ensi lokakuussa umpeutuvan FIA-puheenjohtajuutensa jälkeen. 69-vuotias Mosley on johtanut kansainvälistä autourheilua vuodesta 1993 lähtien. Mosleyn lisäksi luovuttiin ensi kaudelle kaavaillusta 45 miljoonan euron tallikohtaisesta kulukatosta.

Palstanpitäjä toivottaa Maxille lokoisia eläkepäiviä. Hullun urheilun saamien tietojen mukaan ne koostuvat kiikkustuolissa istumisesta, verkkaisesta maailmanmenon seurailusta ja kommentoinnista sekä ajoittaisista natsihenkisistä orgioista.

Niistähän, kuten muistamme, Max tuli tunnetuksi noin vuosi sitten. Hullu urheilu lahjoittaakin Maxille läksiäisiksi virtuaalisen ratsupiiskan sekä teemaan sopivan koppalakin.

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.