Kerro, mitä sinulla on turkkisi alla?

Jääkarhukin voi menettää harkintakykynsä. Berliinin eläintarhan Knut-karhusta on hoitajiensa mukaan tullut julkisuusnarkkari, joka ei ole tyytyväinen ilman yleisön jatkuvaa huomiota. Tästä on lyhyt matka siihen, että Knut alkaa lähetellä vihjailevia viestejä viereisen karsinan napakettunaaraille. Napa-alue kun on jääkarhun luontainen elinympäristö.

Napajäätiköiden sulaminen on saanut myös Kuluttajaviraston tarttumaan toimeen. Virasto julkaisi taannoin lumi- ja jäärakennelmia koskevan ohjeistuksen. Mietin pumaskaa lukiessani, ettei yksikään lapsena rakentamistani lumilinnoista olisi täyttänyt Kuluttajaviraston vaatimuksia. En esimerkiksi asentanut koskaan lumilinnoihini palovaroittimia.

Huterimmassakaan lumitönössä ei silti ole yhtä paljon aukkoja kuin verkkopankkien tietoturvassa. Onhan se kätevää, että laskut voi maksaa myös muiden tileiltä kuin omaltaan. Säästyneet rahat voi sitten sijoittaa vaikka Egyptin-lomaan. Sikäläiset pyramidiyhtiöt ovat pysyneet pystyssä jo tuhansia vuosia ja osa niiden pomoistakin on yhä tavattavissa, tosin muumiomuodossa.

Tieteiskirjailija Erich von Däniken väitti 1970-luvulla, että pyramidit ovat maapallon ulkopuolisten elämänmuotojen luomuksia. Nykyisin kuusi ihmistä kymmenestä uskoo maapallon ulkopuolella olevan älyllistä elämää, mutta ufoihin heistä sanoo uskovansa alle puolet. Toisin sanoen muilla planeetoilla asuu fiksua porukkaa, mutta eivät he minkään luokan kulkupelejä ole älynneet rakentaa.

Myös Pääsiäissaarten kivipäiden pystyttämisestä on monenlaisia teorioita. Yleisin näkemys on, että Egyptin pyramidien tavoin hallitsija laittoi kansalle pystyyn hemmetin isot talkoot, joihin osallistuminen ei aina ollut vapaaehtoista. Tosin kyläpäällikkö olisi repinyt pelihousunsa siitä tiedosta, että tuhannen vuoden päästä häntä esittävän patsaan korva löytyy suomalaisturistin repusta.

Zimbabwea 30 vuotta luotsannut diktaattori Robert Mugabe sai aikaan jotakin, missä yksikään älyllinen elämänmuoto ei ole aiemmin onnistunut. Maan inflaatio on nimittäin ollut alkuvuonna keskimäärin 100 000 prosenttia. Mahtaa paikallisilla olla palkkapäivänä riemukasta, kun koko tilin törsätäkseen ei tarvitse kuin seistä paikallaan ja odottaa kymmenen sekuntia.

Zimbabwen tavoin myös Bhutanissa järjestettiin kuun vaihteessa vaalit, jotka olivat maan kaikkien aikojen ensimmäiset. Itse asiassa vaalit järjestettiin Bhutanin kuninkaan käskystä kansalaisten vastustuksesta huolimatta. Meininki oli siis vähän kuin taannoisella Pohjois-Korean naisjääkiekkojoukkueen Suomen-vierailulla. Joukkueen jäsenet saivat käydä internetissäkin vain, jos he lupasivat tulla ajoissa takaisin.

Itse kävin pari vuotta sitten muutaman grogin jälkeen Valkoisen talon nettisivustolla haukkumassa presidentti George Bushin siitä, että Yhdysvaltain armeija on Afganistanin sodan yhteydessä unohtanut Lauri Törnin opit talvisodankäynnistä. Onneksi en kysynyt, mikä on Condoleezza Ricen mielestä seksikkäin maa, mihin jenkit ovat hyökänneet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.