Kesäteatterien katsotuimmat, korjattu versio

Tein jutun, jossa käsiteltiin Keski-Suomen ammattikesäteatterien kilpailua. Juttu julkaistiin viime lauantaina. Oheen tulin liittäneeksi listan, jossa kerrottiin kesäteatterien viime kesän näytelmien katsojalukuja.

Työotsikoksi listalle kirjoitin Keski-Suomen katsotuimmat kesällä 2013. Tunnistin jo kirjoittaessani, että nyt ollaan suolla. Oli loppuun asti tarkoitus muuttaa tuo ehdottomuus joksikin Katsojalukuja kesällä 2013 -tyyppiseksi esimerkinomaiseksi.

Tuli vähän kiire. Alkuperäinen otsikko jäi. Ja siksi listasta tuli virheellinen, paikkansapitämätön.

Kärkipäästä jäi puuttumaan karstulalaisen Teatteri Wanhojen Wehkeiden näytelmä. Korvat punaisina soitin lauantaina Karstulaan, ja tein pienen paikkausjutun sunnuntain lehteen.

Maanantaina työpostissa odotti herra kesäteatteriohjaaja ja kaupunginteatterin teatterikuraattori Antti Niskasen viesti: Venekoskikin oli unohtunut.

Taas hävetti.

Opiksi itselle: sopisi olla huolellinen. Neuvoksi lukijoille: kaiken maailman lehdissä julkaistuihin listoihin kannattaa suhtautua kriittisesti.

Lopputulemana päätin yrittää sovittaa virheellisen tiedon levittämisen syntini, ja koetin ottaa selvää kaikista Keski-Suomen kesäteattereissa esitettyjen näytelmien katsojaluvuista, tarkemmin sellaisten näytelmien, joilla oli useita esityksiä. Yhden tai muutaman keikan vierailut jätin huomioimatta.

Ohessa on uusi lista. Se on jo hyvin, hyvin kattava. Jos jotakin puuttuu, niin tietoja otetaan mieluusti vastaan.

Luvut ovat teatterien omia ilmoituksia. Katsojaluvut olen pyöristänyt 500:n tarkkuudella. Vain Aarrearkku-lastennäytelmän tapauksessa katsojamäärää ei ole pyöristetty. Aarrearkulla kun oli vain muutama esitys ja katsojia noin 100.

Kun oheisen listan katsojamäärät ynnätään yhteen, on lopputuloksena hirmuinen luku: Keski-Suomen kesäteattereissa kävi viime kesänä noin 100 000 katsojaa.

Kolmen katsotuimman osuus oli yli neljännes kokonaiskatsojamäärästä.

Maakunnan rajamaillakin esitettiin menestyksekkäästi. Esimerkiksi Kangasniemellä yllettiin melkoisiin lukuihin. Syvälahden tanssilavateatterin Taikayöllä oli noin 5 000 ja Teatteri Ilonan Pumppuasemalla 1 000 katsojaa. Molemmat olivat kantaesityksiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Ämmä hallitus?

Marin tekee ruuhkaa vihervasemmistoon

Kolumni: Holtittomat kuskitko muka hauskoja?

Kolumni: Jyväskylä vs. Buenos Aires

Kolumni: Taksien hinnat pysyivät, mutta palvelu huononi

Kolumni: Muunneltua totuutta laseilla ja ilman

Antenni: Lapseni löysi Youtubesta mainiot esikuvat

Haittamaahanmuuttajat söivät eläkeparannukset

Kolumni: Työehtojen shoppailu on vasta alussa

Kolumni: Itsenäisyyspäivä epäperinteisin menoin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.