Keskeisin hahmo kuoli ensijaksossa

On perin harvinaista, että yhdeksi tv-sarjan keskeisimmistä hahmoista ennakoitu mies kuolee sen ensimmäisen jakson viimeisillä sekunneilla. Näin tapahtui tänään vasta kolmannessa osassaan olevassa, monella tapaa miellyttävässä sarjassa Perhesiteet (Brothers & Sisters). Siinä Kalifornian San Marinossa asuvan Walkerin perheen isä William ( Tom Skerrit) sai sydänkohtauksen ja putosi uima-altaaseen...

Läheiset jatkavat äkillisesti varsin vaikeaksi muuttunutta elämäänsä: äiti Nora ( Sally Field) sekä jo aikuiset lapset Sarah ( Rachel Griffiths), juuri New Yorkista kotiinsa palannut Kitty ( Calista Flockhart), Tommy ( Balthazar Getty), Kevin ( Matthew Rhys) ja Justin ( Dave Annable) sekä Noran veli Saul ( Ron Rifkin).On ehkä yksioikoista kirjoittaa kliseisesti, mutta teen sen silti. Sarjassa luotaillaan aikuisten sisarusten suhteita toisiinsa sekä vanhempiinsa. Heillä kaikilla on huolensa ja häpeänsä. Selvittämättömiä asioita kuplii pinnan alla. Kipeät tapahtumat - kuten Williamin kuolema, perheyhtiö Ojai Foodsin taloudelliset vaikeudet ja Williamin salassa pidetty rakkaussuhde Hollyyn ( Patricia Wettig) - pakottavat sisarukset yhdistämään voimansa.

Oliko William syyllistynyt kavallukseen? Minkä yllätyksen seuraavaksi tekee perheen mustalammas, muun muassa Afganistanissa traumatisoitunut Justin? Onko tuntemattomuudessa eläneellä Hollylla suunnitelmia saada osuutensa? Pitääkö Nora-äiti perheen koossa? Ja niin poispäin. Kiintoisuutta riittänee, amerikkalaiseksi sarjaksi Perhesiteet on yllättävän mallikasta työtä.Kun yksi oireilee perheessä, koko perhe sairastuu, kirjoittaa Maarit MTV3:n nettisivuilla. Hänen mielestään Justinin herkkä sielu sai kolauksen jo ennen sotaan lähtöä, mutta kärjistynyt tilanne aiheuttaa syyttelyjä perheenjäsenten kesken. Kitty osoittaa sormella äitiään. Hänen mukaansa äiti ei osaa katsoa itseensä, vaan syyllinen löytyy aina muualta. Niin tai näin, Nora ja Kitty ovat tilanteessa, jossa erilaisuus ajaa heidät umpikujaan.

Tyttären ja äidin erilaisuus ei ole yllätys. Useimmiten nuoret kapinoivat vanhempiensa arvomaailmoja vastaan. Ihmistensä tai hahmojensa - kuten haluatte - erilaisuus on sarjaa koossapitävä, alati kytevä pesäke. Isä Williamin kuolema jätti jälkeensä kaipauksen hämäriä yrityssotkuja sekä outoja ihmissuhteita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.