Keski-Suomi on avara alue

Keski-Suomen sijainti on tämän lehden lukijoille kohtuullisen selvä asia. Mutta voi Keski-Suomea ajatella toisinkin.

Nuori, vain 14-vuotias yrittäjä otti sähköpostilla yhteyttä ja toivoi juttua nettikaupastaan. Koska nuori yrittäjä vaikutti kiinnostavalta jutunaiheelta, toimitus lähetti hänelle sähköpostia ja kysyi esimerkiksi sitä, asuuko hän Keski-Suomessa.

- Asustelen aika lailla Keski-Suomessa, Kuhmossa, singahti vastaus.

Kun Suomen karttaa katsoo, nuori yrittäjä ei ollut täysin väärässä. Muistan, että Keski-Suomessa hermostuttiin 1980-luvun puolivälissä, kun Kainuuta alettiin markkinoida matkailijoille keskisenä Suomena.

Monelle helsinkiläiselle Jyväskyläkin tuntuu olevan kaukaista periferiaa. Mutta ajatellaanpa jossakin päin Suomea, että Jyväskylä kuuluu Etelä-Suomeen.

- Mitä sinne etelään kuuluu, on minulta kysytty muutaman kerran Kajaanissa anoppilan postilaatikolla käydessäni.

Vielä 1980-luvulla yritin selittää, ettei Jyväskylä kuulu etelään. Nykyään kerron, mitä tänne etelään kuuluu.

VIETÄ ELÄMÄSI nostalgisimmat hetket Jyväskylän seudulla! Jyväskylän Seudun Matkailu mainostaa.

Wikipedian mukaan nostalgia tarkoittaa menneen ikävöintiä, kaihoa ja haikeutta. Nostalgiaan liittyy usein menneen aikakauden ihannointia. Sananmukainen merkitys sanalle nostalgia on koti-ikävä, kotimaan kaipuu.

Nyt vain pitäisi tietää, mitä kaikkea nostalgista matkailijan Jyväskylässä on. Harvassa kaupungissa on näin vähän esimerkiksi vanhoja rakennuksia jäljellä.

JUKUPARK OY suunnittelee Laajavuoreen vesipuistoa. Jos aikaisintaan vuonna 2012 avattavasta puistosta tulee menestys, Laajavuoressa on suksee jatkossa myös kesäisin.

Jyväskylä tarvitsee ihan oikeasti uuden kesäkohteen. Sitä paitsi Jukuparkin tulo on hyvä syy siirtää leirintäalue parempaan paikkaan.

Jyväskylän vesipuiston paras nimi olisi tietysti Jykypark. Ihan vain siksi, että se toimii Jykylässä.

NOKIA ON lopullisesti häippäisemässä Jyväskylästä, sillä valoja sammutellaan lopuistakin huoneista Mattilanniemen Nokia-talossa. Tilalle tulee ainakin Tieto-konsernin toimintoja.

Nyt pitäisi keksiä talolle uusi hyvä nimi. Miten olisi Kettuspalatsi? Se sopisi mukavasti rannan Ceaucescu Beachin jatkeeksi.

Parempia toki sopii ehdottaa.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.