Kestotilaajille uusia palveluja

Sanomalehdistö elää jakautuneessa tilanteessa. Koko maailmassa sanomalehtien levikki kasvoi viimeksi kuluneen viiden vuoden aikana yhdeksän prosenttia. Sanomalehtien lukeminen lisääntyy huimaa vauhtia Aasiassa.

Intiassa ja Kiinassa sanomalehdet valloittavat alaa. Intiassa netti tavoittaa on alle viisi prosenttia väestöstä. Sanomalehti onkin tehokkain uutis- ja ilmoitusväline.

Länsimaissa sanomalehtien lukeminen löysi lakipisteensä 1980- ja 90-lukujen vaihteessa. Sanomalehtien levikit eivät sen jälkeen ole juuri voineet nousta, sillä suurin osa ihmisistä lukee jo päivittäin lehtiä. Esimerkiksi Suomessa 79 prosenttia ihmisistä lukee joka päivä sanomalehteä. Laajakaista on jokseenkin yhtä monessa kodissa.

Yhdysvalloissa sanomalehdistö on alamäessä. Siellä sanomalehtien lukeminen vähenee, lehtien ilmoitustulot laskevat ja sanomalehtiä kaatuu.

Amerikan sanomalehdistön ongelmien takana on yhteisöjen mureneminen. Väestö on monirotuista ja -arvoista. Ihmiset hakevat netistä vertaistietoa.

Kokonaisuutena sanomalehdistö on maailmassa muutoksen tilassa. Kehittyneissä maissa sanomalehdet haluavat olla nopein ja luotettavin tiedonvälittäjä myös netissä. Paperinen sanomalehti täydentyy nopeilla verkkosanomalehdillä ja sen mobiiliversiolla.

Keskisuomalainen tarjoaa lähiaikoina kestotilaajilleen uutisia ja ilmoituksia myös kännykkään. Mobiili-Keskisuomalainen on aikanaan maksullinen palvelu muille kuin kestotilaajille. Kännykkälehti on tulevaisuudessa nopea tapa seurata mitä juuri nyt tapahtuu maassa ja maakunnassa.

Keskisuomalaisen verkkolehdestä tulee ensi vuonna uusi versio. Se on lehden kestotilaajille maksuton mutta muille maksullinen. Myös ilmainen verkkolehden perusosio tulee säilymään, mutta suurimmat ponnistelut toimitus tekee tilausmaksun maksaneille kestotilaajille.

Paperilehdessä kiinnitetään erityisesti huomiota juttujen asiantuntevuuteen.

Tulevan vuoden aikana kestotilaajamme saavat paljon erilaisia etuja. Esimerkiksi joulun alla Keskisuomalainen tarjosi alennettuun hintaan lippuja joulukonsertteihin. Vastaavia ja monia muita etuja on tarjolla alkaneena vuonna.

LUKIJALUPAUS kertoo Keskisuomalaisen linjasta. Lukijalupauksen sisältö muuttuu hieman joka vuosi. Tämän vuoden teksti löytyy tämän pääkirjoitussivun vasemmasta alanurkasta pääkirjoitusten alapuolelta.

Keskisuomalainen käy aatteellista taistelua joka päivä ja joka vuosi keskisuomalaisten ihmisten puolesta. Tämän maakunnan ihmisten asioita lehti pyrkii pääkirjoitusten kannanotoillaan edistämään.

Keski-Suomi on osa Suomea, Eurooppaa ja maailmaa. Mutta emme ole hahmoton osa maailmaa. Keskisuomalaisten on tehtävä työtä oman alueensa puolesta, sillä yhteinen hyvinvointi on kaikkien hyvinvointia. Keskisuomalainen ei ole vain köyhien tai rikkaiden asialla vaan kaikkien alueen ihmisten puolesta.

Ihmisten tasa-arvo, lähimmäisistä huolehtiminen ja demokratia ovat niitä arvoja, joita lehti pitää esillä.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen päätoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.