Keuruulaiset, saako olla: hyvän elämisen evväät!

Keuruulaisia on kormuutettu kovalla kädellä: on lähtenyt palveluja, työpaikkoja ja väkeä. Suuri huoli on väkisinkin hiipinyt kaupunkilaisten mieliin ja puheisiin. Maakunnan keskiosistakin on kuulunut vihjailuja, että läntisellä kulmakunnalla ollaan niin kaukana kaikesta.

Vaan yhtäkkiä synkkyyteen näyttäisikin häämöttävän valoa: Olisiko meillä sittenkin - tuoretta elinkeinostrategiaa mukaillen - hyvän elämisen evväät?

Kaupungin pääraitti henki pitkään apatiaa. Hiljentyneitä liikehuoneistoja, legendaarisen Tarhiansuun tyhjyyttään ammottavat näyteikkunat, ränsistynyt Sähköntalo...

Nyt julkikuvaan tuovat kaupunkimaista ilmettä ja tyyliä Liikekeskus Tarhiansuu ja eCenter. Melkein pystyy jo mielikuvituksensa voimalla hahmottamaan kaupunginjohtaja Timo Lounan vision, jossa pääkatu on kuin yhtenäinen liikekeskus asemalta kaupungintalolle.

Mielikuvituksen tippaakaan ei tarvita sen hahmottamiseen, että jo nyt esimerkiksi kaupungin liikuntapaikka-, harrastus- ja palvelutarjonta on erinomaisessa jamassa.

Uskoa tulevaan nostatti marraskuun viimeisen viikonlopun kansalaisjuhla. Kaupungin, Keuruun Yrittäjien ja Kehittämisyhtiö KeuLink Oy:n keulahahmot pistivät itsensä likoon kolmipäiväisen happeningin eteen. He puursivat tonttuhatut päässä, letit heiluen, jotta tuhat makkaraa, kaksisataa kaalikäärylettä, tonkkatolkulla mehua sekä kahmalokaupalla hyvää mieltä ja jouluista ohjelmaa saatiin jaetuksi kaikenikäisille juhlijoille.

Myös seurakunta ja monet järjestöt osallistuivat yleisen tsempin kohottamiseen. Esimerkiksi Joulumaan pystyttäminen jo 20. kerran on Lions Club Karhunsoutajilta melkoinen voimannäyte.

Mukavasti lämmitti mieltä sekin tieto, että väkiluvun piinaava väheneminen on stopannut.

Hyvän elämisen evväät -elinkeinostrategiassa meille luvataan, että jatkossa asukkaiden ja yrittäjien hyvinvointi on kaiken toiminnan johtotähti. Päämääränä on, että tämä sisäinen markkinointi panee myös elinkeinoelämän pyörät pyörimään entistä vinhemmin.

Kun kaupungin ja elinkeinoelämän päättäjät ovat paketoineet meille hyvän elämisen evväät ja tarjoilleet niitä niin konkreettisesti kuin symbolisestikin, voisimme me kaupunkilaisetkin yrittää parastamme: jospa jätettäisiin mahdollisimman monta "joulueuroa" kotikulmille.

Käydään porukalla ja rinta rottingilla nauttimaan hyvän elämisen evväitämme! Ja voisihan niistä tarjota maistipalat Keuruun nousumahdollisuuksia epäilleillekin.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen Keuruun aluetoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.