Kiitos ja kumarrus

Kumarran nettikansalle. Hienoa toimintaa.

Myönnän suhtautuneeni ennakkoon skeptisesti Kiekko-Keskisuomalaisen äänestykseen JYP:n kaikkien aikojen tähtikentällisestä. Muistin vuoden 1995 kesän. Tuolloin Radio Mafia pisti pystyyn äänestyksen, jossa valittiin 500 kaikkien aikojen parasta rock- ja pop-kappaletta. 13. sijalle ylsi ruotsalainen renkutus Den glider in, joka oli ryövätty keväällä Leijonien maailmanmestaruushumun tunnusmelodiaksi. Siinä jäi jalkoihin esimerkiksi suurin osa Beatlesin tuotannosta.

Moisen kokemuksen jälkeen en ole jaksanut suhtautua vakavasti sen paremmin gallupeihin kuin lukija-, kuuntelija-, katsoja- ja nettiäänestyksiinkään, joissa ihmisen muisti ei kanna puolta vuotta pitemmälle.

Siksi JYP-äänestyksen tulos järkytti mieluisasti. Herran pieksut, nettiväkihän muisti Gudaksen, löysi Kurkisen, kaivoi Lindroosin ja monet muut. Ykkös- ja kakkoskenttään ylsi ainoastaan yksi tämän ajan Hippos-sankari, Sinuhe Wallinheimo.

Ei niin, etteivätkö immoset, hytöset ja mäntymaat olisi loistavia pelimiehiä. Pois se, he ovat sitä ja koko ajan paremmiksi jalostuvat. Upeaa vain on se, että maakunnan nykyiset kiekkofanit kunnioittavat historiaa, sitä että JYP:ssä on vuosien ryppäässä vaikuttanut pelaajia, jotka luokitellaan ainakin toistaiseksi vielä kovemmiksi jääkiekkoilijoiksi.

Vuoden tai kahden päästähän tilanne voi olla jo kokonaan toinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.