Kirjoitin kirjaa sinistä kun kaverit alkoivat inistä...

Suomen historiaa voidaan nyt tarkastella myös väreinä. Ensin oli punainen viiva, jonka veti yli valkoinen valta. Sen jälkeen maailma ajettiin musta-valkoisiin juoksuhautoihin, joista selviydyttiin pelkällä sini-valkoisella sisulla. PK-linjalla kärsittiin puna-viher-sokeudesta, minkä jälkeen ovat karisseet suomut niin punaisilta kuin vihreiltäkin. Ei ihme, jos Suomen harmaa tulevaisuus on alaskirjattu nyt siniseen kirjaan.

 

??? Mitä voidaan sanoa Pekka Himasen Sinisestä kirjasta? Aika moni on nähnyt sen vuoksi punaista.

 

Kuu Kiurusta kesähän totesi Aamulehti, jolle kansanedustaja Pauli Kiuru (kok.) liversi, että Alkon hallintoneuvostossa istuvat kansanedustajat saavat 36 pulloa mietoja alkoholijuomia vuosittain. Kolme kertaa vuodessa, 12 pulloa kerrallaan. “Kyseessä ei ole lahja(s) vaan työhön liittyvä pulloposti(s)”, tiedotti Alko absolutistiseksi kansanedustajaksi 100-prosenttisesti muutetulle Paulille: Alko odottaa, että hallintoneuvostossa istuvat tuntevat firman tuotteet – promillen tarkkuudella.

 

??? Hallituksessa on keksitty uusi termi potenssiongelmalle? Kyseessä on politiikan kielellä kestävyysvaje.

 

Kaupungeissa halutaan autoilijoiden käyttävän jatkossa kitkarenkaita nastarenkaiden sijasta. Kaikkien autoilijoiden mielestä tämä ei ole nasta juttu, joten mahdolliset jatkotoimet aiheuttavat varmasti kitkaa.

 

??? Miksi tullissa voidaan kätkettyä rahaa etsiä koirien avulla? Kaikkihan sen tietävät, että raha haisee.

 

Mitä eroa yleensä on vanhalla, rumalla miehellä ja hänen kuvankauniilla, huomattavasti nuoremmalla puolisollaan? Toinen on varakas, ja varattu se toinenkin on.

 

??? Miksi humalaiset saadaan vihdoinkin pois Suomen katukuvasta? Hallitus kieltää viinan ulkomainonnan.

 

On aivan luontevaa, että viinan ulkomainontaa rajoitetaan, koska kadullahan lapset voivat saada huonoja vaikutteita viinamainoksista. Samaa vaaraa ei kuitenkaan ole urheilutapahtumissa, jossa jatkossakin saa mainostaa viinaa – myös lapsikatsojille. Joku logiikkahan tässä on, mutta mikä?

 

??? Miten käy Itellan noin kolmellesadalle irtisanottavalle? Hyvin, sillä heidät lähetetään veroparatiiseihin.

 

Matti Nykänen ei odotetusti lähde Harri Ollin valmentajaksi. Hän on kuitenkin luvannut tukea Ollia monin tavoin. Kuten valomerkin jälkeen nakkikioskilla.

 

??? Mikä on suomalaisten poliisiviranomaisten input tähän järjestäytyneeseen rikollisuuteen? Putin.

 

Jääkiekkomaajoukkueen GM eli kenraalimoottori Jari Kurri kertoi hiljattain vievänsä poikansa ja näiden kavereita katsomaan jääkiekon MM-kisan matseja. Uskokaa tai älkää, mutta hän maksaa itse liput eikä saa niitä ilmaiseksi jääkiekkoliitolta? Käh, käh...ähäkutti!

 

??? Miksi Teemu Selänne päätyi ruokaravintolabisnekseen? Hän on ollut koko ikänsä syöttäjä.

 

Shaun Heshka pelaa Porin Ässissä jääkiekon Suomen mestaruudesta. Porissa ollaan onnellisia siitä, että Heshka pelaa Porissa. Lisäksi pidetään hyvänä ettei hänen etunimensä ole Pavon...

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.