Kisoista puuttuu vain mestari

Brasiliassa on pelattu hämmentävän viihdyttävät kisat. On nähty upeita pelejä, uskomatonta draamaa, miellyttäviä yllätyksiä ja erikoisia tapahtumia. Kuningas jalkapallo on kuluneiden päivien aikana osoittanut olevansa kaikin tavoin ihmeellinen laji, suurien tunteiden peli.

Yksi asia turnauksesta yhä puuttuu. Maailmanmestari. Jatkossa on enää kahdeksan maata ja jotenkin tuntuu siltä, että yhdestäkään joukkueesta ei ole mestariksi. Kun maita alkaa arvioida yksi kerrallaan, tulee jopa sellainen olo, että mestaruus jää näissä kisoissa jakamatta.

No ehkä näistä kahdeksasta yksi lopulta on MM-kullan arvoinen.

Brasilian keskushyökkääjänä häärää Fred. Väistämättä herää kysymys, mitä ihmettä maassa on tapahtunut, kun esimerkiksi Carecan, Romarion ja Ronaldon jälkeen sentterin paikalla ihan oikeasti touhuaa Fred. Perinteisestihän brassien ongelmapaikka on ollut maalivahti. Niin se on nytkin, sillä Julio Cesar ei vakuuta. Brasilia ei ole mestariainesta.

Kolumbia on pelannut James Rodriguezin johdolla loistavasti. Maha alkaa kuitenkin olla jo tyytyväisyydestä täynnä ja puolivälierissä joukkue voi hyvinkin kunnioittaa suurta Brasiliaa. Kolumbia ei ole mestariainesta.

Hollanti on ollut hyvä, Arjen Robben fantastinen. Nuori puolustus on kestänyt yllättävän hyvin, mutta kovissa paineissa kokemattomuus alkaa näkyä. Hollanti ei ole mestariainesta.

Costa Rican paikka puolivälierissä on kuin kaunis satu. Sillä sadulla on jo nyt onnellinen päätös, eikä tämä fantasia sentään jatku kisojen päätöspäivään asti. Costa Rica ei ole mestariainesta.

Ranska on pelannut pirteästi ja yhtenäisesti. Materiaali on kaikesta huolimatta keskinkertainen. Sellaisella materiaalilla tulevat jossain vaiheessa rajat vastaan. Ranska ei ole mestariainesta.

Saksa on pelannut neljän hitaan topparin puolustuslinjalla. Maalivahti Manuel Neuer on toistaiseksi lisäpuolustajana pelastanut saksalaiset, mutta jatkossa vastustajat ovat terävämpiä kuin Algeria. Saksa ei ole mestariainesta.

Argentiina on liikaa Lionel Messin varassa. Puolustus on epävarma ja maalivahti Sergio Romero melkoinen arvoitus. Argentiina ei ole mestariainesta.

Belgialla on potentiaalia, mutta vielä kaikille paikoille ei löydy tasoa. Esimerkiksi toppari Daniel van Buytenin ohi käveltiin helpohkosti jo kymmenen vuotta sitten, ja tuskin 36-vuotias pelaaja on ainakaan viime vuosina nopeutunut. Belgia ei ole mestariainesta.

Voittajajoukkueen oleminen pimennossa tässä vaiheessa kisoja ei ole uusi asia. Esimerkiksi vuonna 2006 Italia oli neljännesvälierissä onnekas onnistuttuaan kaatamaan Australian, mutta sen jälkeen joukkue löysi jostain mestaruustahdin.

Löytämisestä on nytkin kyse. Suurenmoisessa jalkapallon MM-turnauksessa tärkeintä on löytää huippuvire juuri tässä vaiheessa kisoja.

Nytkin yksi noista enemmän tai vähemmän haavoittuvaisesta kahdeksasta ryhmästä sen mestaruusiskun löytää.

Mutta mikä joukkue se on? Täysin mahdotonta sanoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.