Kohta myydään lentokoneisiin seisomapaikkoja

Mikäli Suomessa pitäisi järjestää eduskuntavaalit nyt, kellään ei olisi siihen rahaa. Jopa valtio joutuisi vippaamaan vaalirahaa ulkomailta, koska sen oma kirstu ammottaa tyhjyyttään. Toisaalta olisihan se komeaa, jos vaalijulisteissa ilmoitettaisiin koko homman olevan kiinalaisten sponsoroima tapahtuma.

JENKKIMEDIASSA on vaalirahan sijaan vatvottu Los Angelesissa syyskuussa sattunutta tapausta, missä entinen tosi-tv-tähti kuristi entisen pornotähden hengiltä.

Mikäli epäilty olisi ollut mukana tosi-tv:ssä vielä rikoksen sattuessa, sen selvittäminen olisi huomattavasti helpompaa. Toisaalta mies olisi tallentunut filmille myös, mikäli hän olisi yhyttänyt uhrinsa tämän entisessä työympäristössä.

KAMERAT tallensivat viime viikolla myös eläinten lisääntymisen yksityiskohtia Mekong-joen suistossa. Tutkijat löysivät mm. sammakon, joka pystyy nielemään kokonaisia lintuja. Tosin elikko ei ollut turhan nirso ravinnostaan, sillä se pisteli poskeensa myös muita sammakoita.

SADEMYRSKYJEN aiheuttamat tulvat ovat olleet viime viikot ihmisten riesana monin paikoin Aasiaa. Filippiineillä saatiin syyskuun normaali sademäärä kuuden tunnin aikana. Ja kyseessä on sentään seutu, missä normaali sademäärä vastaa perinteistä suomalaista juhannusta kymmenellä kerrottuna.

KÖÖPENHAMINAN joulukuiselta ilmastokokoukselta odotetaan paljon. Kieltämättä olisi aika hölmöä, mikäli paikalle reissaisi lentokoneilla tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa vain juomaan styroksimukeista kahvia ja toteamaan, että kyllä ympäristönsuojelu on sitten saastuttavaa puuhaa.

ILMAILUALA on muun maailman tavoin joutunut myllerrykseen talouskriisin myötä. Lentokoneisiin on aivan vakavissaan suunniteltu esimerkiksi seisomapaikkoja. Huolissaan asiasta kannattaa olla, mikäli polkuhintaan myytävillä halpislennoilla penkkien eteen laitetaan polkimet kerosiinin säästämiseksi.

ÖLJYNTUOTTAJAMAIDEN järjestö OPEC piti taannoin Wienissä kokouksen, jonka päätöslauselmassa jäsenvaltiot ilmaisivat syvän huolensa raakaöljyn menekistä nykyisessä markkinatilanteessa. Tosin samassa yhteydessä todettiin, että yhtään halvemmalla öljyä ei kyllä myydä. Toisin sanoen USA:n armeija varustetaan taas pian jerrykannuilla ja lähetetään öljynhakureissulle johonkin päin maailmaa.

TOISEN MAAILMANSODAN aikaan öljyn säästämiseen suhtauduttiin huomattavasti leväperäisemmin. Kaikista Eurooppaan lastatuista amerikkalaiskanistereista katosi sodan aikana jäljettömiin yli kymmenen miljoonaa kappaletta.

YHDYSVALLAT on tyytynyt demokraattipuolueesta valitun presidentin valtakausina tekemään rajoitettuja iskuja strategisiin kohteisiin. Mahdollisista maaleista ainakin Iranin ydinvoimaloissa kannattaa siis näinä viikkoina käyttää kypärää. Kaikissa voimaloista julkaistuissa valokuvissa kun on jo mukana punainen tähtäinristikko.

MIKÄLI Suomen poliittinen johto joutuu jossakin vaiheessa kommentoimaan täsmäiskua, pääministeri ja hänen kätyrinsä yrittävät varmaankin myydä samalla median edustajille halpoja maisematauluja ja kirjahyllylautaa.

Kirjoittaja on toimittaja, politiikan tutkija ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.