Kokilta tais mennä maat sekaisin

Vilkaisin englanninkielistä Sara La Fountain Australiassa -ohjelmaa ja olin tukehtua iltateeheni.

Sarjan teema on, että kokkailuistaan ja ulkonäöstään tunnettu La Fountain matkustelee ympäri Australiaa ja tutustuu sen tapa-, ruoka- ja juomakulttuuriin. Sinänsä ihan hyvä aihe. Australia kun ei ehkä ole suomalaisille niin tuttu kuin esimerkiksi lukuisissa ruokaohjelmissa käsitelty Italia.

Englanninkielisyydellä on selvästi ajateltu tavoitella kansainvälistä yleisöä. La Fountainin tv-ohjelmia onkin esitetty yli 140 maassa, joten tavoitteet ovat realistiset.

La Fountain keskittyy spiikeissään pääsääntöisesti hymyilemään ja toistamaan Oh My God -huudahduksia. Spiikkaukset tuntuvat usein vähän liian käsikirjoitetulta, kuten La Fountainin ohjelmissa yleensäkin.

Minut tukehduskuoleman partaalle vei kuitenkin käsikirjoituksen sijaan olutkulttuuria sisältävän jakson juoma. La Fountain pörräsi helikopterilla olutelämysten perässä ja nautiskeli auringonpaahteessa Coronaa. Siis meksikolaista olutta!!!

Corona on toki yksi maailmanlaajuisesti myydyimmistä oluista, mutta eikö kuitenkin olisi ollut loogisempaa nauttia paikallista juomaa? Vaikka Foster’sia. Näin vaikka australialainen ei sitä välttämättä itse valitsisi janojuomaksi. Olut on nimittäin maan kansallisjuoma ja tästä johtuen jokaisella osavaltiolla on omat paikallissuosikkinsa. Varmaa on kuitenkin se, että meksikolainen Corona ei näihin suosikkeihin kuulu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.