Kokoomuksella korvat punaisina

Julkisuuden ihmisiä täytyy aika ajoin ihmetellä. Marjo Matikainen-Kallström on nyt nostettu tikulla julkisuuteen EPO-uutisen perusteella. Ja mitä tekee poliitikko: sen sijaan, että jyrkästi kiistäisi uutisen ja tekisi rikosilmoituksen julkaisijaa vastaan (uutinenhan on perätön?), poliitikko alkaa selitellä niitä, näitä! Ei kun faktat pöytään, se tekee journalismillekin hyvää. Jos kyseessä on poliittinen ajojahti, Matikainen-Kallström on heikoilla, koska hänen aktiiviurallaan ei takaa-ajokisoja vielä ollut.

??? Millainen epäilys herää Marjo Matikainen-Kallströmiin liitetystä EPO-uutisesta? Ei havua ilman tulta, p-le.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen on sitä mieltä, että Ilkka Kanervalle pitää löytää tämän kykyjä ja kokemusta vastaavaa hommaa. Miten minusta tuntuu, että juuri sitä Kanerva oli tekemässä, kun jäi kiinni.

??? Mitä käyttää lahkolaispappi talvella autonsa lisävarusteena? Lahkolämmittäjää.

Puutarhanhoito on Ilkka Kanervan jäljiltä saanut aivan uutta sisältöä. Kannattaa etenkin isäntien olla kesällä tarkkana, jos naapurin rouva tulee esittämään puutarhansa siistimistä. Erityisen tarkkana saavat työpaikoillaan olla ne, jotka kasvattavat perunaa. Ei pidä missään tapauksessa kertoa työpaikalla, että "tuli eilen laitettua siementä vakoon sen jälkeen kun se oli kunnolla kynnetty".

??? Perheen sisällä tasa-arvo etenee. Yhä useampi väsynyt äiti hakee apua puhelinpalveluista, kun aiemmin tiettyjä puhelinpalveluja ovat käyttäneet vain viriilit isät...

Uusi ulkoministeri Alexander Stubb kertoi ensimmäisessä tiedotustilaisuudessaan jatkavansa Ilkka Kanervan viitoittamalla tiellä. Toivottavasti ei ihan kaikessa kuitenkaan. Olennaisin asia tiedotustilaisuudessa oli, että Stubb ratkaisi Suomea aiemmin vaivanneen kahden lautasen ongelman. Kokeneena EU-miehenä hän tiesi kertoa, ettei "EU:ssa ole pöytiintarjoilua".

??? Mitä tekee ruotsalainen homo autotehtaalla? Tulee ulos Saabista.

Eivät ole ihmiset tasavertaisia EU-lain edessä. Siinä, missä Stora Enso tarjoaa Summan ja Kemijärven lakkautettavien tehtaiden työntekijöille kilometritehtaan ohella vain lämmintä kättä, siinä Nokia maksaa Bochumin tehtaan työntekijöille 200 miljoonaa euroa. Tulee mieleen vanhan patruunan sanat työntekijöille, jotka saivat potkut, kun omistaja itse lähti Espanjaan eläkepäiviä viettämään: Me kaikki ole tasa-arvoisia. Toiset meistä vaan on vielä tasa-arvoisempia.

??? Mitä tapahtuu, jos Lapin poliisivoimia vähennetään? Pian siellä eletään kuin Pellossa.

Viikon journalistinen ahaa-elämys oli otsikko, joka kertoi trukkikuskin ajelleen Hämeenlinnassa trukkihumalassa. Samalla kaavalla isoisä voi olla ukkihumalassa, ompelija rukkihumalassa sekä Ilkka Kanerva pukkihumalassa.

??? Mitä suosivat Fiat-autoyhtiön Ferrari-kuskit vapaa-ajallaan? Massaliikennettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.