Kolme jää luokalleen

Elämme aikaa, jolloin kouluissa kirjoitellaan joulutodistuksia oppilaille. Matti Alatalon koulussa moni on tänä syksynä oppinut heikommin kuin luultiin, joten todistuksetkaan eivät mairittele.

Tässä ne kuitenkin tulevat: joulunumerot JYP:n liigaryhmälle vuosimallia 2006-2007. Arvioinnissa on käytetty perinteistä Gaussin käyrää, jolla skaalataan numeroita varsinkin arvosteluasteikon keskiväliin. Kolme oppilasta jättäisin luokalle jo jouluna, mutta löytyypä joukosta kiitettävän tasoisiakin kiekkopinkoja.Kurssin priimus

Jyri Marttinen, 10-. "Jyssy" puhkui taistelutahtoa ja intohimoa läpi synkän syksyn. Joukkueen pistepörssin kolmas sija tehoilla 11+9=20 ja hurjasta peliajasta huolimatta +/- -tilastossa kuuden maalin verran plussalla. Liigan parhaita all round -pakkeja, joka huomattiin myös maajoukkuejohdossa.Kiitettävät

Miikka Männikkö, 9+. Pikkumies kunnostautui toisena syksynä peräkkäin JYP:n pistelinkona. Vei kiekon välillä maaliin puhtaasti tahdon voimalla. Löysi paikkansa yv:n viivamiehenä, mutta marraskuinen aivotärähdys vei parhaan terän.

Tommi Hannus, 9. Katseli aikansa Jyväskylän meininkiä ja alkoi sitten tehdä sitä, minkä parhaiten osaa: maaleja. Plussaa ratkaisuista oikeilla hetkillä. Viidestä viimeisestä JYP-voitosta kolmessa voittomaalin on iskenyt Hannus.

Miika Lahti, 9. Ylittänyt jo viime kauden pistemääränsä, puolustanut tunnollisesti ja loistanut peli-iloa virkamiesmäisen ryhmän keskellä. Mitä muuta voidaan 19-vuotiaalta raakileelta vaatia?Hyvät

Pekka Tuokkola, 8 1/2. Osoittautunut kelpo kassariksi, mistä todisteena liigan neljänneksi paras torjuntaprosentti. Vaan veskarilta kaivatut voittotorjunnat ovat välillä vaihtuneet tappiolipsautuksiin.

Jaako Niskavaara, 8+. Kelpo tehot 5+9=14. Eikä myöskään niin suuri "danger" oman pään kannalta kuin edelliskaudella.

Samuli Piiroinen, 8. Seitsemän maalia on paljon mestisjyrältä, joka on ollut useampaan kertaan kokoonpanon ulkopuolella. Miestä ei tahdo huomata kentällä ennen kuin kädet nousevat maalin merkiksi. Vaan väliäkö tuolla.

Sinuhe Wallinheimo, 8. Älkää käsittäkö väärin, ei "Sinkku" huonosti ole pelannut. Viime kausillaan mies on vaan nostanut vaatimustasonsa hyvin korkealle. Ja sinne mies ei ole vielä yltänyt kuin hetkittäin.

Ilari Filppula, 8-. Mr. Jekyll ja dr. Hyde. Välillä loistava, oivaltava ja tehokaskin. Välillä näkymätön, ponneton, veltto ja puolustusalueen riski numero 1. Pisteet nostavat hyvän puolelle.Tyydyttävät

Juha-Pekka Hytönen, 7 1/2. Tunnollisen perushyökkääjän tunnollinen peruskausi. Plussat himaan kapteenin roolin esimerkillisestä sisäistämisestä.

Jari Jääskeläinen, 7 +. Laskeva trendi. Alkupeleissä voimahyökkääjä näytti hauistaan kultaisen kypärän arvoisesti. Sitten vauhti hyytyi tehottomaksi punnerrukseksi ja lopussa iski kylkivamma.

Riku Rahikainen, 7+. Vähän peliaikaa, paljon turhia jäähyjä. Tuonut kuitenkin mikkihiirien sekaan kunnon fyysistä särmää. Asenne poiki jatkosopimuksen loppukaudeksi.

Tomi Källarsson, 7+. Tuli hätäapuna Hippokselle, näytti taitonsa ja sai niin ikään jatkosopparin. Jääkiekkoilijana kuin 90-luvun Opel Vectra autona. Ei mikään ihmeellinen, mutta hintaansa nähden varsin käyttökelpoinen.

Olli Sipiläinen, 7+. Väläyttelee nopeuttaan, laukaustaan ja taistelutahtoaan. Mutta vain väläyttelee.

Valtteri Tenkanen, 7. Puolustuspäässä vaikeuksia, hyökkäyspäässä onnistumisia. Näytti jo olevan matkalla elämänsä kautta, kunnes loukkaantui - ties monennenko kerran.

Henrik Forsberg, 7. Nuorukainen on joutunut pakkipulan keskellä isoon rooliin. Niinpä välillä on tullut virheitä, mutta pääasiassa Forsberg pysynyt liigavauhdissa mukana. Saldo +1 kertoo, ettei omissa ole liikoja soinut.

Juha Salmu, 7. Vanha koira oli oppinut kesän aikana uuden pelitavan. Kahvausjäähyjen viime kauden erikoismies on pysynyt poissa boxista ja hoitanut tonttinsa aivan kelvollisesti.

Carlo Grünn, 7-. Tehot hämäävät, sillä Grünn on löydetty välillä puskista kakkossyöttäjäksi. Maaleja kuitenkin vaadittaisiin. Yrittää kovasti. Ehkä liikakin, sillä juonikkuus on päässyt katoamaan.

Mika Niemi, 7-. Aloitti vahvasti, mutta vajosi nopeasti harmaaseen massaan. Välillä vaikuttaa, että Niemellä yhdistyy liigatason pelinäkemys ja mestistason jalat.

Miska Kangasniemi, 6 1/2. Varmaa peruspeliä, mutta se ei joukkueen konkareihin kuuluvalta Kangasniemeltä riitä. Missä ovat ne kuuluisat taklaukset? Missä on johtajuus?

Miika Huczkowski, 6-. Pari askelta taaksepäin viime kaudesta. Henkinen takalukko vaivaa hyökkäyspäässä ja puolustuksessakin olisi parannettavaa.Välttävät

Tuomas Vänttinen, 5+. Yllättävän hyvät tehot 4+7=11 siihen nähden, että miestä on joutunut etsimään kentältä suurennuslasin kanssa. Ja jos nuo tehot ovat yllättävän hyvät, niin se kertoo kaiken kauden ykköshankintoihin kuuluneen laiturin onnistumisesta.

Ossi Louhivaara, 5. Karhulan kanuunalla on jäänyt kuti piippuun. Polvivammasta toipuminen vei pelirohkeuden ja lähtönopeuden. Jäljelle jäi perussurffailija.

Eerikki Koivu, 5-. Synkkä alkukausi. Itseluottamus nollissa, samaten tehot. Molemmat kirjaimellisesti.Jäävät luokalleen

Arsi Piispanen 4 1/2. Läpimurtokausi, yeah right! Yksi erinomainen peli (18.11. HIFK), pari hyvää ja loput surkeaa.

Johannes Alannen 4+. Alanen on ansiokas kolmosketjun työmyyrä, ei yhtään enempää, kirjoitin laiturin pelaajakorttiin ennen kauden alkua. Nyt siitä voitaisiin poistaa sana ansiokas ja etuliite työ.

Tommi Kovanen, 4+. Ei ollut onnellinen joukkueessa, joten oli onneton myös kentällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.