Kolme myyttiä futiksesta

Vuoden paras tv-urheilutapahtuma, jalkapallon EM-kisat, alkoi eilen.

Osa suomalaisista ei julkisen keskustelun perusteella ole vieläkään ymmärtänyt kuningaslajin hienoutta. Vastaan näiden höpönassujen yleisimpiin horinoihin.

Jalkapallo on tylsää!

Ei suinkaan. On totta, että maaleja ei tehdä paljon, mutta lajin vetovoima perustuukin siihen, että maali on niin merkittävä suoritus. Jalkapallon arvokisaviikot ovat täynnä ikimuistoisia maaleja, voiko esimerkiksi jääkiekosta sanoa samaa? Jos mahdollisimman suuret pistemäärät ratkaisisivat pelin viihdearvon, pysähtyisi maailma vain kori- ja lentopallokisojen ajaksi.

Jalkapalloilijat filmaavat!

Varmasti. Kaikissa muissakin lajeissa pyritään voittamaan kaikin keinoin. En ymmärrä, miksi filmaaminen olisi moraalisesti huonompi teko kuin vaikkapa vastustajan paidasta kiskominen. Kummastakin voi jäädä kiinni, kummastakin on säädetty rangaistus: keltainen kortti. Toisaalta monessa taklaustilanteessa jalkapalloilijat eivät filmaa, vaikka suuri yleisö luulee niin. He väistävät taklausta suojellakseen tärkeintä työvälinettään eli jalkojaan. Ei taksikuskikaan jää ottamaan iskuja vastaan, jos joku rupeaa potkimaan hänen autoaan.

Suomi ei pärjää jalkapallossa!

Tässä lienee lopulta suurin syy lajin vähättelyyn. Jos urheilun seuraamisen ideana on kohottaa omaa itsetuntoaan, suosittelen seuraamaan ringetteä. Suomi on voittanut viisi edellistä MM-titteliä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.