Kolmekymppisten yökerho on vasta alkua

Tuo ylitsevuotava ja ryöpsähtelevä runsauden sarvi, jota myös Jyväskylän yökerhoskeneksi kutsutaan, vahvistuu yhdellä tulokkaalla.

Kolmikulmaan avaa ovensa toukokuun lopulla yli kolmekymppiselle suunnattu, 700-paikkainen yökerho. Luvassa on "ainakin elävää musiikkia, tanssia ja karaokea".

VAIKKA MOINEN kolmikärki kuulostaa hieman väsyneeltä, voi karaokekin olla heviä, tanssi kaukana kellarihumpasta ja elävässä musiikissakin todella muitakin vaihtoehtoja kuin Tommi Läntinen.

Tuoreeltaan ravintoloiden ihmeelliseen maailmaan sukeltaneille, yökerho Kharman jonossa arpoville, hädin tuskin täysi-ikäisille, ajatus yli 30 bileistä tuonee mieleen bingon, luumumehun ja tekohampaat. Ravintola-alalla ollaan kuitenkin havahduttu tähän alati kasvavaan asiakassegmenttiin.

Giggling Marlinissa ja Nightissa, Freetimesta ja Infernosta puhumattakaan, asiakaskunta edustaa jo laajempaa ikähaarukkaa. Mutta mikään edellä mainituista ei ole profiloitunut juuri tietyn ikäisten mestana. Siksi Kolmikulmaan saapuvan yökerhojätin päänavaus onkin mielenkiintoinen.

Toisaalta, sellaista mielenhallintasädettä ei ole keksittykään, jolla ravintola saisi mestoilleen tismalleen haluamansa kaltaista populaa.

EI OLE MIKÄÄN uusi juttu, että tämän päivän aikuisilla raja-aidat nuoruuden ja keski-ikäisyyden välillä ovat yhä liukuvampia ja häilyvämpiä. Kolmikymppiset bailaavat ja koheltavat siinä missä kymmenen vuotta nuoremmat yön sankarit. Selkein ero lienee käytettävissä olevan rahan määrässä. Ja tämän bisnesmiehet haistavat kuin veripisaraan havahtuva hai.

Jo nyt mutta etenkin tulevaisuudessa radalla kiitää toisen polven bilettäjiä, joiden vanhemmat elävät jatkoajalle edennyttä nuoruuttaan omissa karkeloissaan. Toisaalla kaksi-, kolme- ja nelikymppiset kokoontuvat sulassa sovussa kuuntelemaan lempibändinsa keikkaa tai muuten vain parveilevat samanhenkisten ihmisten mestoissa.

SIINÄ MISSÄ nykyisten kolmekymppisten muinoin kolmekymppiset vanhemmat ostivat villatakit ja kesämökin, hengaavat tämän päivän kolmekymppiset netissä viikonlopun bileitä suunnitellen, trendisarjoja ja -lehtiä silmäillen ja tulevan kesän festarivierailla spekuloiden - vielä silloinkin, kun heidän omat jälkeläisensä kansoittavat kolmekymppisten yökerhot.

Tulevaisuudessa tämä hedonistinen sukupolvi, jolle roomalaisten orgioiden harrastajatkin kohottelisivat kulmiaan, jatkaa maallista vaellustaan yhä korkeamman itseisarvon numeraaleilla ikähaarukoituihin vapaa-ajan rientoihin. Mutta lavatanssien ja kirkkokonserttien sijaan nämä bileveteraanit jatkavat niin kuin vuosi olisi 1999.

LOPULTA discon lattialla ämyreistä pauhaavaa jumputusta ei säestä vain hikisten kehojen lakkaamaton liike vaan rollaattorien nitinä ja velton lihan lotina.

Ikuisten bileiden sukupolvi on vihdoin päässyt päätepysäkille, josta askel vie enää sen viimeisen valomerkin välähdettyä äärimmäiselle chill out zonelle, jossa narikkalappua ei enää tarvita.

Kirjoittaja on Baanan tuottaja ja toimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.