Kolumni: Överillä hehkutusryöpsyllä on tapana kääntyä itseään vastaan – onko paluun tekevä Huuma todella "hengästyttävän hyvää meininkiä"?

Antenni

Näyttelijä Jenni Kokander viljelee ylisanoja MTV3:n Huuma-ohjelman televisiomainoksessa. Luvassa on kuulemma ”järjettömän iso viihdeohjelma, hengästyttävän hyvää meininkiä, yllätyksiä ruudulla ja kotikatsomossakin”. Kaiken lisäksi Kokander lupaa ohjelman muuttavan katsojan käsityksen lauantai-illan huumasta täydellisesti, sillä ”mitä vaan voi tapahtua ja kelle vaan”.

Minä huokaan kotisohvalla. Ottamatta lainkaan kantaa siihen onko syyskuussa alkava ohjelma huikea vai ei, on pakko todeta, että överillä hehkutusryöpsyllä on tapana kääntyä itseään vastaan. En tiedä onko tämä perisuomalainen tapa suhtautua kehumiseen, mutta ainakin kohdallani ylistyslaulu laskee kiinnostuksen määrää.

Jos taas mainoksessa sanottaisiin, että tämä lauantai-illan live-show on todennäköisesti tylsin ja ennalta-arvattavin tv-ohjelma, jonka olet koskaan nähnyt, niin malttaisin tuskin odottaa sarjan alkamista. Moisten moitteiden takana on ihan pakko piillä joku hiomaton timantti, jonka näkemättä jättämistä katuisin koko elämäni.

Huuma perustuu alun perin palkittuun brittiläiseen Ant & Dec’s Saturday Night Takeaway -formaattiin. Se on voittanut Kultaisen ruusun maailman parhaana viihdeohjelmana 2004. Suomalaista Huumaa juonsivat vuosina 2005–09 Lorenz Backman, Jaakko Saariluoma ja Niina Backman. Nyt ruoriin astuvat Kokanderin lisäksi Roope Salminen ja Ernest Lawson. Huuma alkaa 14.9.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .