Kolumni: Kisastressi alkoi jo ennen kisoja

Tämä urheilusoppa hämmentää jo nyt, vaikka kirjoitan tätä ennen ensimmäistäkään olympialähetystä, kirjoittaa Marko Ahonen.

Ison miehen sisäinen penkkiurheilija on pieni mutta sellainen kuitenkin löytyy. Olen ”rusinat pullasta” -penkkiurheilija, joka vaatii innostuakseen suuren lajin MM-kisat tai olympialaiset. Suomalaisille toivon menestystä, mutta jos sitä ei tule, se ei pilaa edes iltapalahetkeäni.

Joten olen innoissani, kun talviolympialaiset Etelä-Korean Pyeongchangissa tänään virallisesti alkavat. Innostuksen jälkeen tutustuin kisojen televisiointiin. Kisaväsymykseni alkoi samalla hetkellä.

Suomessa kisojen kaikki oikeudet omistaa Discovery Networks, joten kisoja voi seurata ilmaiseksi TV5:lla ja Kutosella. Lisäksi Yle lähettää olympiaohjelmaa lähes tuhat tuntia. Yle Areenasta voi seurata enimmillään samaan aikaan viittä olympialähetystä. Miesten jääkiekon Suomen pelit näkyvät vain TV5:lla.

Tämä urheilusoppa hämmentää jo nyt, vaikka kirjoitan tätä ennen ensimmäistäkään olympialähetystä. Ainoa paikka, josta voi taatusti nähdä kaiken mahdollisen olympiaherkun, on maksullinen Eurosport Player, jota en aio tilata.

Ilman stressiä en selviä edes avajaisista, joka nähdään tänään suorana lähetyksenä TV2:lla klo 12.55 alkaen. TV5:n ohjelmatiedoissa lukee klo 17: ”Talviolympialaiset 2018: Avajaiset”. Siis mitä ihmettä?

Ilmeisesti TV5:lta tulee avajaisista jälkilähetys. Tarkemmin asiaa tutkien selviää, että TV5:n lähetystä selostavat Kiira Korpi, Sami Hedberg ja Juhani Henriksson. Hedberg helpottaa valintaa huomattavasti, ja TV2 saa minusta yhden katsojan lisää. TV5 on myös uhannut, että kisatunnelmista paikan päällä raportoi Jethro Rostedt. Tällaisen tiedon äärellä maksan Yle-veron hymyillen.

Erityisesti talviolympialaisten tv-lähetyksissä minua kiinnostaa, kuinka monelle tavalla Pyeongchang lausutaan. Toivottavasti joku viitsii koota lausumistavoista videon ja pistää sen nettiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.