Kolumni: Kuninkaallinen vauvavuosi suomalaisella twistillä

Hyvää juhlapäivää äideille ja isoäideille. Samalla toivotan ihanaa sunnuntaina kaikille muillekin kanssakulkijoille sukupuoleen, ikään, kansallisuuteen tai poliittiseen kantaan katsomatta. En toki halua määrittää ihmisen arvoa sen perusteella, onko hän tuupannut jälkeläisiä maailmaan näinä kovina ilmastoahdistuksen aikoina.

Jos nyt äideistä sen verran jatkan, niin aika monen tv-realityn pääosaan mammat ovat päätyneet. Esimerkiksi Toisenlaiset äidit, Teiniäidit, Äitien sota ja Vaimot vaihtoon.

Tuohon vaihto-ohjelmaan minäkin voisin osallistua. Sillä edellytyksellä, että vastapeluri olisi patologinen siivoushirmu. Menisin mieluusti kahdeksi viikoksi tutustumaan loistavasti organisoituun perheyhteisöön, jossa säännöt ovat selvät ja puhtaus koko perheen harrastus.

Sillä aikaa siivousfriikki-äiti puunaisi pakkomielteisesti meidän huushollimme kiiltävän puhtaaksi, turvautuisi jopa kumihanskoihin ja desinfiointiaineisiin. Ja onnistuisi siinä sivussa takomaan lasten päähän, että omat jäljet on korjattava ja puhtaus on puoliruokaa.

Äiti-aiheisten reality-sarjojen todellinen tv-maailman jättipotti olisi brittikuninkaallisten Harryn ja Meghanin ensimmäisestä vauvavuodesta kertova tuotanto.

Jäykän hoviprotokollan takia idea tuskin onnistuu, joten sarja kannattaisikin toteuttaa suomalaisin voimin. Christoffer Strandberg esiintyi Putouksessa niin ansiokkaasti herttuatar Meghanina, että hänen edesottamuksiaan olisi mukava seurata jostakin tuutista jatkossakin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .