Kolumni: Lomapäivän uuvuttava maraton

Toinen lomapäivä kotona. Yllättävän hiljaista, koska osa kotiväestä on reissussa. Ulkona ilma on alkukesän helteiden jälkeen viilentynyt 15 astetta ja hyttysiä niin per... paljon. Tänään ei tarvitse tehdä mitään. Paitsi löhniä sohvalla ja testata uutta Ikean halpisvilttiä.

Täydellinen päivä televisiomaratonille.

Säännöt ovat seuraavat: aukaiset television ja katsot ohjelman sinnikkäästi loppuun. Surffata saa mainostaukojen aikana. Aamupäivä alkaa pitämällä pokkaa rouva Bucketin (lausutaan Bukeè) seurassa. Kynttiläillallisen jälkeen suoritan pikakurssin asunnonostossa ja lennosta vaihdan päivän kohokohtaan: kaksi jaksoa Seinfeldiä putkeen.

Pienen lounastauon jälkeen palaan töllön ääreen seuraamaan, kuinka murhasta tulee totta. Välillä vilkuilen Jamie Oliverin kanacurryn valmistumista, mutta palaan Angela Lansburyn seuraan kuulemaan murhaajan motiivit.

Sitten onkin vuorossa San Franciscon luksuslukaalit, jossa afgaanitaustainen kiinteistövälittäjä selvittää tunteitaan homopareja kohtaan ja riitelee raadollisesti kilpailijan kanssa. Hurja meno jatkuu sinkkuillallisilla, jossa murkina on sen verran syötävän näköistä, että on pakko pitää lakisääteinen ruokailutauko.

Urakka jatkuu kello 19 puutarhan pelastajien seurassa ja uutissilmäilyn jälkeen ilta huipentuu Pikku Naisia -sarjaan, jossa esiintyy aikaisemmin päivällä tapaamani Angela jo ryppyisempänä versiona.

Sitten pistän töllön kiinni. Seuraavaksi pidän lomaa televisiosta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .