Kolumni: Miltä nyky-TV näyttäisi rintsikoita polttaneiden feministien silmissä?

Jos joskus katsojia kalasteltiin viihteellä ja asiaohjelmilla, nyt heitä houkutellaan epävarmuudentunteilla. Tuhteja laihduttajia seuratessa oman navan ympärys tuntuu nimittäin yhtäkkiä aika solakalta ja ruokavaliokin melkein esimerkilliseltä.

Ihan omaa luokkaansa ovat sitten parisuhdeohjelmat. Törmäsin TLC:llä sellaiseen helmeen kuin Alistuvat vaimot. Vaikka tästä dramaattisesta kanavapujottelustani onkin kulunut jo jokunen viikko, pyörii ohjelma silti yhä mielessäni – Siitäkin huolimatta että pystyin katsomaan sitä ilman kaulasuonen räjähdystä vain viitisentoista minuuttia.

Ohjelmassa kerrottiin naisista, jotka olivat löytäneet tasapainon parisuhteeseen ryhtymällä miestensä palvojiksi ja palvelijoiksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nainen tekee kaikkensa miehen eteen niin keittiössä, olohuoneessa kuin makuuhuoneessakin.

”Pidän huolen siitä, että mieheni saa seksiä aina kun hän sitä haluaa, vaikka itse en haluaisi”, Tara kertoo.

Tara nousee aamuisin kukonlaulun aikaan tehdäkseen aamun mahdollisimman helpoksi ja valmiiksi purruksi puolisolleen. Oletettavasti hän myös ihan konkreettisesti pureskelisi ruoankin miehensä puolesta, jos tämä keksisi moista pyytää.

Vaihdoin kanavaa kohdassa, jossa Tara ryhtyi opastamaan kanssasisartaan, jota harmitti kun mies jätti tiskit aina vaimon hoidettavaksi.

Seuraavaksi kanavalla oli vuorossa Liian ruma rakkauteen. Huokaisin syvään ja mietin, miltä nykymaailma näyttäisi rintsikoita polttaneiden feministien silmissä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .