Kolumni: Piiskurille on aina työtä tarjolla

Seurasin sohvanpohjalta televisioruudun läpi ahkeria ihmisiä oikeissa töissä. Näyttelijä Mari Perankoski ja muusikko Jouni Hynynen tekivät kotonaan keittiöremppaa. Apuna ja motivaattorina heillä oli remonttipiiskuri- Perttu ja muutama muu alan ammattilainen.

 

Taiteilijapariskunta oli suunnitellut remontin tekoa seitsemän vuotta. Vasta piiskuriporukan saapuminen taloon jalosti ajatuksen toiminnaksi. Lopputulos on hieno: kauniit, vihreät kaakelit tiskipöydän päällä ja taianomainen tapetti seinillä.

Minun silmääni tosin alkuperäinenkin keittiö näytti ihan mukiinmenevältä. Kyllä siinäkin interiöörissä on kelvannut aamukahvit hörppiä ennen taiteentäyteistä työpäivää.

Nopea vilkaisu omaan keittiöön. Kyllähän tuokin tila päivitystä kaipaisi, mutta ehkä ensiavuksi vaihdan verhon tai vien maton pesulaan. Voi olla, että sekin jää tekemättä, ellei Perttu pyyhällä paikalle tehokkaan konkkaronkkansa kanssa.

Samaan syssyyn meille voisivat saapua television muutkin piiskurit pikkasen jeesimään: Kape kaappaisi keittiön, supernanny pistäisi lapset järjestykseen, puutarhaohjelman puuhastelijat kitkisivät kukkapenkin. Samaan aikaan Ellen etsisi kadonneet sukulaiset, jotka voisivat sitten tulla paikan päälle ihastelemaan ehostettua elämäämme.

 

Minä seuraisin tilanteen kehittymistä sohvanpohjalta, mutta en suinkaan toimettomana: terapeutti Maaret Kallio istuisi vieressä ja auttaisi minua etsimään omaa, sisäistä piiskuriani.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .